loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una trentena de comerços de TGN col·laboren amb el mapping de Cap d'Any a la Catedral

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dilluns, 28 de desembre de 2015

El video-mapping que per segon any consecutiu il·luminarà la façana de la Catedral de Tarragona durant la nit de cap d’any ha tirat endavant gràcies a una campanya de micromecenatge en la que hi ha participat una trentena de comerços de la ciutat i a l’impuls cabdal aportat pel principal col·laborador, el restaurant italià Pan&Pasta. “Plegats fem que passi” ha estat una iniciativa per recaptar fons que ha buscat la complicitat dels negocis de la ciutat per recolzar plegats un nou referent en la vida cultural de la ciutat com és l’espectacle del 31 de desembre, "l'Espanta-sogres".

Cartell de l'espectacle de Cap d'any que es projectarà a la façana de la Catedral

Virgili Carnisseries, la cervesa artesana LANOU o la Joieria Personal, són alguns dels diversos comerços que han apostat per donar suport al projecte cultural. L’èxit de l’experiència de l’any passat va donar l’empenta necessària per tirar endavant una segona edició que, des d’un bon començament, va agafar embranzida gràcies a les campanyes impulsades per aconseguir finançament. “Un minut de mapping costa uns 1.000 euros. És un esdeveniment deficitari, però gràcies a les aportacions fetes per les empreses organitzadores, la col·laboració dels comerços de la ciutat i, sobretot, pel recolzament econòmic de l’empresa Pan&Pasta, podrem tirar-ho endavant”.

Buscant una altra via de finançament, el projecte va participar en el concurs Artsy de Movistar, però malgrat que van reunir els vots del públic necessaris per optar a les ajudes, el jurat no el va premiar dins el marc del certamen. En un anunci d’última hora, l’empresa de telefonia ha decidit col·laborar-hi fent una petita aportació.

La Catedral de Tarragona tornarà a ser el proper dijous 31 l’escenari sobre el que es projectarà el mapping que donarà la benvinguda al 2016. L’espectacle, obert a tothom i que podrà seguir-se en directe a través dels canals de La Xarxa, aspira a consolidar-se com a punt de trobada d’aquells que volen canviar d’any gaudint d’una posada en escena artística en un entorn popular i, a més a més, fer-ho amb el valor afegit d’un marc tan propi i icònic com la Catedral.

La façana del temple no serà només el teló de fons sobre el qual es faran les projeccions, sinó que les imatges interactuaran amb els elements que la formen i es crearà una experiència única de llum i color en 3D. “Volem que quedi clar que no serà una revetlla a l’estil macro festa, la nostra intenció és muntar un espectacle que es converteixi en una referència per aplegar la gent. Volem que serveixi d’excusa per sortir de casa, que la gent s’hi acosti, sopi per la zona, que vegi l’espectacle i que després gaudeixi de l’oci nocturn de la ciutat”, explica Jordi Viñoles, president de l’entitat organitzadora SPAM, “volem reforçar l’espectacle i per això hem decidit que no muntaríem cap barrar per vendre begudes”.

A les 11 de la nit del dia 31 la façana de la catedral s’il·luminarà, però la projecció principal no començarà fins les 11.40 i s’allargarà fins les 00.05. Després d’això i ja entrats al nou any, les imatges sobre l’edifici i el fil musical s’allargaran fins dos quarts de dues. La projecció, obra de l’empresa Mapping Audiovisual, seguirà un fil argumental dividit en tres blocs. El primer el protagonitzen els fotògrafs Pep Escoda i Marta Richardson, que han recopilat una sèrie de fotos enviades per diferents artistes del territori més d’altres aportades per ells mateixos i que serviran per seguir-li el rastre a un misteriós personatge perdut pels carrers de Tarragona. A la segona part, un cop desvetllada la identitat del personatge, aquest interactuarà amb la façana de la catedral creant “l’autèntic 3D” i en el tercer bloc serem testimonis de la construcció del campanar amb un rellotge, element que guiarà al públic fins l’entrada de l’any nou.

Per gaudir-ne en unes condicions òptimes, des de l’organització es recomana arribar amb temps i buscar lloc a la Plaça de les Cols. “La projecció està pensada per a que es contempli des d’aquesta plaça, hem treballat en un muntatge que té en compte la perspectiva d’un usuari que el contempla des d’aquí i per això tota l’acció tindrà lloc per sobre dels caps dels apòstols de la façana”. Per fer que l’experiència sigui més completa, també s’apagaran les llums de les decoracions nadalenques del Carrer Major.

Enguany, l’organització aspira a igualar les xifres d’assistència de l’any passat en que el Pla de la Seu es va omplir de gom a gom. El video-mapping és una iniciativa impulsada per 5 empreses de Tarragona, el Feriante, el Lloro, la Saleta, el Píxel Moreno i Indústria de la Goma.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar