loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament atèn les queixes veïnals i arrodonirà totes les jardineres del parc de l'Arrabassada

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 12 de gener de 2016

El Parc de les Lletres Catalanes ja reclama millores. Algunes són urgents, com la intervenció per arrodonir totes les jardineres del parc, que començarà de forma immediata i tindrà un cost de 6.500 euros. L’acció respon a la demanda sostinguda pels veïns de la Vall de l’Arrabassada que demanaven la substitució dels models actuals per uns menys angulosos ja que els consideraven un risc pels més petits. De fet, les cantonades de les jardineres que delimiten la zona verda ja havien costat més d’un punt de sutura a algun dels petits usuaris del parc.

Els residents també demanen que s'instal·lin més gronxadors per a la canalla. L'equipament es va inaugurar fa dos anys, amb un cost de quasi un milió d'euros

Francesc Roca, regidor del barri, confirma que l’arrodoniment ja s’ha adjudicat i que les obres començaran de forma immediata. “També està previst canviar les rodes de les deixalleries mòbils, ja que les que hi havia fins ara estaven provocant un deteriorament del terra del parc”, explica el regidor. Els veïns ho aplaudeixen, però fan notar que “si s’hagués fet d’entrada, ara no tocaria tornar-ho a pagar”.

Una imatge del parc durant la seva construcció. circdetarragona.com

Inaugurat fa dos anys

L’equipament es va inaugurar a finals del 2013 per donar resposta a la demanda veïnal d’unificar les diferents zones verdes de la Vall de l’Arrabassada i crear un punt de trobada i d’esbarjo. L’obra va costar gairebé 946.000 euros, la meitat dels quals van sortir de les arques tarragonines. Tal i com explica Josep Maria Bertran, president de l’Associació de Veïns de l’Arrabassada, l’equipament ha tingut un impacte positiu en la zona i en fan una valoració molt positiva “perquè s’ha convertit en un punt de trobada per les famílies del barri i, fins i tot, per algunes que venen de fora”.

L'àrea de gronxadors és insuficient per absorvir la demanda real

Des de la presentació dels primers esbossos, l’associació veïnal va manifestar que hi havia aspectes a corregir, dèficits que no es van solucionar en el seu moment i que s’arrosseguen fins a dia d’avui. A més a més, amb el pas dels anys s’hi han sumat altres qüestions com les males olors, zones insuficientment il·luminades i una caseta de fusta que no es pot utilitzar per culpa de la humitat.

“Al barri hi viuen moltes parelles joves amb fills i els dissabte i diumenges al parc hi ha overbooking”, remarca Bertran per posar de relleu que els equipaments destinats a que hi juguin els més petits no són suficients per respondre a la demanda real del barri. Fins i tot la posterior instal·lació d’un gran gronxador nou continua sent insuficient.

Aigua acumulada i humitats a la caseta de fusta

L’obra de remodelació del parc pretenia prioritzar el pas de vianants pels voltants del parc delimitant una plataforma única i elevada en els carrers que l’envolten i on els vehicles circularien amb més lentitud. Aquest propòsit ha estat tot un èxit, però al fer la plataforma al mateix nivell s’ha creat un espai amb els contenidors soterrats on s’hi acumula l’aigua de pluja i que genera un problema de males olors. L’Ajuntament preveu destinar una dotació dels 185.000 pressupostats per la millora i reparació dels contenidors soterrats per intervenir en aquesta problemàtica en concret.

Dins del parc es va construir una caseta de fusta que es va entregar a l’associació de veïns a l’abril del 2015, però des de llavors no l’han pogut utilitzar perquè “un problema d’humitat la fa impracticable”. Esquerdes i problemes amb la fusta han provocat unes queixes que l’Ajuntament està intentant solucionar a través de l’empresa constructora a la que acusen d’entregar una construcció deficient. Com que la construcció encara està en garantia, serà la constructora la que es farà responsable de la reparació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar