loader
menu

CIUTAT

Mas 'beneeix' la nova presó de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 28 de desembre de 2015

Un mes després de la seva posada en marxa amb el trasllat dels primers interns, i un cop ja s'ha acabat la campanya, la nova presó del Catllar ha arrencat de manera oficial. Ho ha fet després de la visita de les autoritats, encapçalades pel President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que ha servit per inaugurar el centre penitenciari de manera oficial.

Foto: Gencat

El nou equipament, que ha costat més de 100 milions d'euros, compta amb una superfície de més de 65.000 m2 i està previst que pugui acollir fins a 1.020 interns. Disposa de 618 cel·les, distribuïdes en set mòduls ordinaris, entre els que hi ha mòduls residencials, el mòdul d’ingressos i el departament de règim tancat, un Departament de Dones i un altre per a Joves i substituirà l’antic centre penitenciari de Tarragona, reconvertit en centre obert. També compta amb una piscina i pistes esportives cobertes.

Aquest és el segon centre d’aquestes característiques que es posa en funcionament en els darrers dos anys. Amb aquestes noves instal·lacions, juntament amb les de Puig de les Basses, a Figueres, s’aconsegueix substituir centres antics que no responien a l’objectiu principal de les penes privatives de llibertat: la rehabilitació i la reinserció de les persones privades de llibertat.

La nova presó de TGN, ubicada al terme del Catllar, també disposa d’infermeria i d'un edifici educatiu, formatiu i cultural que acollirà, entre altres serveis una escola de formació per a adults. També compta amb 5.000 m2 de tallers productius i de serveis per a la reinserció laboral.

Amb l’objectiu de garantir un bon funcionament dels centres penitenciaris a Catalunya i en benefici de la bona convivència al seu interior i de la rehabilitació de les persones privades de llibertat i d’un millor desenvolupament de la feina dels professionals dels centres s’ha ampliat la plantilla de professionals. Amb la posada en marxa dels darrers dos nous centres, la ratio per cada funcionari és de 1,62 interns, una xifra que no s’havia assolit mai.

El president Mas també ha volgut aprofitar la seva intervenció per subratllar el bon funcionament del centres penitenciaris a Catalunya, que amb aquesta nova instal·lació “està cridat a completar aquest mapa de centres penitenciaris moderns que tenim a casa nostra”. I ha agraït a l’Ajuntament d’El Catllar i també als anteriors governs de la Generalitat la seva “visió i, sobretot, l’empenta i el coratge de fer coses difícils” com la construcció d’aquest centre penitenciari, perquè es tracta d’un “tema sensible i socialment molt impactant”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar