loader
menu

CIUTAT

Una oferta d'un altre fons inversor estranger allarga la venda d'accions del Nàutic TGN S.A

Sergi Casado Ciutat dimecres, 06 de gener de 2016

El procés de venda d'accions de la societat Nàutic Tarragona SA al fons d'inversió estranger MSS Real State España s'encalla, o millor dit, es frena, i una operació que es preveia tancar a finals de gener s'allargarà més del previst.

Dóna 22 euros per títol, 34 cèntims més que MSS Europe, l'oferta del primer grup i que ja satisfà al 65 per cent dels accionistes, entre els quals l'Autoritat Portuària. L'únic que no vol vendre és el Reial Club Nàutic i alguns petits accionistes

Tot i que el termini per presentar oferta econòmica per adquirir les accions del Nàutic TGN SA finalitzava el passat 30 d'octubre, a darrera hora, abans de Nadal, un altre fons d'inversió, també amb diner estranger, i amb seu a BCN, va presentar formalment una nova proposta de compra del 100 per cent de les accions de la societat que, entre d'altres, gestiona el Port Esportiu i tots els seus amarratges.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

El preu de compra que havia fet el primer ofertant, MSS, per cada acció era de 21,66 euros; una operació que comportaria una moviment de prop de mig milió d'euros. No tothom, però, vol desprendre's de les accions i ara mateix si l'operació acaba tirant endavant, el fons d'inversió MSS passaria a controlar prop del 65 per cent del pastís accionarial i tindria majoria suficient al nou consell d'administració.

D'entre els principals accionistes actuals de Nàutic S.A, només el Reial Club Nàutic de Tarragona, amb el 32 per cent, de moment, no ha pres cap decisió al respecte, i sempre s'ha mostrat reticent a vendre el seu paquet. "No decidirem res fins després del consell d'administració de l'APT", van explicar fonts del club al Circ. L'esmentat consell se celebrarà a finals de gener.

34 cèntims més, però sense projecte

El nou grup inversor interessat en adquirir tots els títols de Nàutic SA es HGI Capital Group, que ofereix 22 euros per acció, encara no ha presentat cap projecte vinculat a l'oferta i s'espera que ho facin abans de final de gener. Tan sols una declaració d'intencions.

Des de fa setmanes, però, la proposta de que ha generat bastant consens entre la resta d'accionistes ha estat la del primer fons inversor, MSS Real State. Fins al punt que l'Autoritat Portuària de Tarragona, propietària del 35 per cent de les accions de Nàutic SA i seu dels consells d'administració on es decideix el futur de Nàutic TGN SA, s'hi ve reunint des de fa setmanes, en una clara imatge que confia amb el seu projecte per reviscolar el Port Esportiu.

Fonts de l'APT ha confirmat al Circ que han avalat la proposta de compra d'accions de MSS, però que es troben a l'espera de rebre un informe favorable que ha d'emetre Puertos del Estado perquè el vistiplau sigui oficial. "S'està a l'espera de rebre l'informe vinculant que Puertos de l'Estado ha d'emetre amb caràcter previ a adoptar un acord al respecte per part del Consell d'Administració." No obstant, des de l'APT han explicat que també s'estudiaran la proposta del nou grup inversor sempre que els faci arribar el projecte.

Fonts de MSS Real State han explicat al Circ que el seu únic interès és poder començar a treballar com més aviat per començar a reactivar tot l'espai, sense entrar a valorar l'altra oferta.

L'altre gran propietari d'accions, l'ex president del Reial Club Nàutic, Jesús Martín, que controla el 25 per cent, ha indicat al Circ que el que l'interessa, com a MSS, és que el Port Esportiu agafi embranzida i que es reactivi. Està disposat a vendre a MSS Europe perquè "per vint o trenta cèntims no es pot tornar a endarrerir tot, perquè així no atraus inversors", en referència a la proposta del nou grup inversor, i que no l'atrau perquè no se'n sap res, tret del preu.

Proposta a corre cuita

Però la sobtada irrupció del nou grup inversor, presentant la proposta econòmica just un dia abans del darrer consell de l'any de l'Autoritat Portuària, ha alimentat tot tipus de teories i comentaris que condueixen a que aquesta nova proposta només seria un fre per a l'operació amb MSS Europe, i de retruc, un nou fre al rellançament real del port esportiu.

En aquest aspecte, fonts de l'associació d'empresaris del Port Esportiu (AEPORT) han explicat al Circ que el gran objectiu és que l'espai es recuperi i per això, no veuen amb massa bons ulls la proposta entrada a darrera hora, i sense cap projecte, i per això, confien amb l'oferta presentada en primer lloc per MSS Europe.

Pastís accionarial de la societat Nàutic Tarragona SA:

Autoritat Portuària de Tarragona (APT): 35%

Reial Club Nàutic de Tarragona (RCNT): 32%

Jesús Martín: 25 %

Hormipresa: 6 %

Petits accionistes: 2 %


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar