loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN recordarà la poeta Montserrat Abelló al saló dels Tarragonins Il·lustres

Sergi Casado Cultura i patrimoni dilluns, 11 de gener de 2016

L'Ajuntament de Tarragona tindrà un record per a la poeta Montserrat Abelló. Un any després de la seva mort, als 96 anys, un retrat seu, pintat a l'oli, s'instal·larà a la 'Sala dels tarragonins il·lustres', que familiarment també es coneix com el 'Saló dels Penjats'. La raó que ho explica és que tots els quadres amb els retrats dels tarragonins més insignes estan penjats a la paret.

Foto: reflexioneseneldivan.blogspot.com

Una imatge de la sala dels Tarragonins Il.lustres. Foto: circdetarragona.com

Una imatge de la sala dels Tarragonins Il.lustres. Foto: circdetarragona.com

El nom de la poeta s'unirà al dels onze tarragonins que ja presideixen el saló noble annex a la sala de plens, construït l'any 1863, però que ha patit diferents reformes al llarg dels anys, principalment amb motiu de les visites dels reis Alfons XII i Alfons XIII cap a finals del segle XIX. .

"Va ser una proposta personal de l'alcalde", ha explicat al Circ la regidora de Cultura de TGN, Begoña Floría. La idea, comunicada amb anterioritat a la família de la poeta, segons Floría, es va traslladar a una comissió de cultura dins de l'Ajuntament i es va aprovar amb la unanimitat de tots els partits. "Ja hem iniciat l'expedient i ara ja podrem ampliar la galeria dels tarragonins il·lustres".

En les properes setmanes es buscarà l'artista que haurà de pintar la poeta tarragonina, per tal que l'estil de retrat d'Abelló s'ajusti a l'atmosfera regnant dins del saló.

Actualment al saló dels tarragonins il·lustres hi ha penjats els retrats d'onze persones (deu homes i només una dona): Bonaventura Hernández Sanhauja, Josep Ixart i Moragas, Pere Lloret i Rosiñol, Maria Josefa Massanes Dalmau, Plàcid Maria Montoliu i Sarriera (Marquès de Montoliu), Emili Morera Llauradó, Josep Pin i Soler, Antoni Rovira i Virgili, Eduard Saavedra i Moragas, Pere Antoni Torres Jordi i Eduard Torroja i Caballé.

Més informació sobre el 'Saló dels tarragonis il·lustres'


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar