loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els coloms fan 'diana' al carregador de mòbils de la Rambla

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dimecres, 30 de desembre de 2015

No ha passat ni una setmana des que es va instal·lar, però ja s’han detectat els primers desperfectes al carregador públic per a smartphones i tablets que Ematsa va instal·lar a la Rambla Nova. Com a mínim un dels 9 connectors del terminal està completament inservible per culpa d’una bretolada i pel que s’intueix el que serà un dels principals problemes pel seu manteniment: els coloms i els seus excrements.

Els excrements hi cauen al damunt i ja han inutilitzat un dels terminals. Un altre tampoc no funciona, en aquest cas, per alguna bretolada

El carregador que es va instal·lar fa uns dies a l’alçada de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona i davant del punt d’informació turística, ha estat funcionant durant tota la setmana i ha tinguda una acollida força ràpida pels usuaris que s’hi ha acostat amb curiositat.

Un dels connectors danyats del carregador públic. Foto: circdelacultura.com

Un dels connectors danyats del carregador públic. Foto: circdelacultura.com

Carregador públic per a smartphones i tablets. Foto: circdelacultura.com

El terminal, que no té sostre, disposa de tres punts de recàrrega, un dels quals està adaptat per persones amb mobilitat reduïda, i cada un d’aquests punts té tres connectors que es corresponen amb els més utilitzat entre els usuaris d’smartphones i tablets. Malgrat la recent implantació i l’evident utilitat de l’aparell, no ha trigat en convertir-se en el blanc d’algun desconsiderat que ha destrossat i inutilitzat un dels connectors més utilitzats per recarregar la bateria dels mòbils.

En el temps que du en funcionament també s’ha evidenciat que caldrà prendre alguna mesura per evitar la brutícia i els inconvenients provocats pels coloms que omplen els arbres de la Rambla. Tot i que no l’han fet malbé, els ocells nien sobre el terminal i fent gala d’una desafortunada precisió ja han aconseguit impactar amb els seus excrements sobre algun dels connectors.

Es tracta d’un sistema innovador que s’alimenta amb energia hidroelèctrica neta i renovable generada a través de la regulació de la pressió de la xarxa urbana d’aigua potable, una iniciativa pionera a Catalunya i que només s’ha implantat en una altra ciutat de l’Estat espanyol.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar