loader
menu

CIUTAT

Mig miler de tarragonins desafien el fred en el darrer bany de l'any

Guillem Roqué Ciutat dijous, 31 de desembre de 2015

El tradicional bany de Sant Silvestre ha aplegat més de mig miler de persones a la platja de la Comandància que, tot desafiant les baixes temperatures de l’aigua, s’han llançat al mar per acomiadar-se del 2015.

Banyistes congregats pel tradicional Bany de Sant Silvestre. foto: Guillem Roqué

Entrada a l'aigua del tradicional Bany de Sant Silvestre. foto: Guillem Roqué

Banyistes gaudint de la fredor de l'aigua. foto: Guillem Roqué

L'organització a repartit caldo calent a tots aquells que s'han mullat. foto: Guillem Roqué

La popular tradició arriba enguany a la seva 31a edició i ho fa ampliant el repertori d’activitats que, per primer cop, s’ha completat de forma gratuïta amb una Masterclass de Zumba i amb una gimcana per petits i grans. La nombrosa assistència ha superat la de l’any anterior i confirma la creixent afició per una cita apta només per als menys fredolics.

Unes temperatures més suaus que l’any passat, 16 graus, i un sol que escalfava força s’han aliat i han animat a la munió de banyistes que s’han reunit pel darrer bany de l’any. Nombrosos curiosos ben abrigats han observat des de la distància com unes 700 persones entraven a l’aigua per banyar-se a la una puntulas.

N’hi ha hagut que només s’han mullat les cames i que han sortit tan ràpid com han entrat, però la gran majoria ha optat per capbussar-s’hi de cap a peus. “Si que fa sol, però l’aigua està freda igualment!” deia en Javier tot just sortir de l’aigua. Per sort, molts banyistes tenien algú que els esperava fora de l’aigua amb la tovallola llesta per eixugar-se.

A banda de l’imprescindible banyador, els més originals han decidit complementar la indumentària amb barrets de Pare Noel, barbes postisses o, fins i tot, casc d’espeleologia com la quinzena de membres del Tarraco Club Muntanyenc. “Ja portem uns 8 anys quedant per venir a banyar-nos i ja s’ha convertit en tradició del grup venir amb el casc i aprofitem per netejar-lo”.

La majoria dels participats han vingut amb amics o familiars, donant-li a la cita una dimensió social i popular a l’esdeveniment, però també hi ha hagut banyistes solitaris, com el David, que no ha trobat a ningú que l’acompanyés, però que no s’ha volgut perdre la cita. “És el meu primer cop, però espero que l’any que ve pugui convèncer algú per a que m’acompanyi. Que no està tan freda!”.

La jornada han començat a dos quarts de dotze del matí, quan la gent ha començat a aplegar-se a la sorra per escalfar i preparar-se movent el cos al ritme de la classe de zumba que ha ofert el Gym Fitness Beach. Aquesta novetat s’ha sumat a la gimcana per equips que s’ha organitzat per fer més amena l’estona prèvia.

Aquestes dues noves activitats formen part dels esforços realitzats per l’Associació de Veïns del Port, organitzadors de l’esdeveniment, per reformular la cita i convertir-la en una trobada popular que vagi més enllà del bany.

A la 1, un petard ha donat el tret de sortida per a que els participants es llancessin a la carrera cap dins l’aigua. “Heu de mullar-vos de cap a peus!”, els animava a través del micròfon l’speaker, ja que acabar tot moll és la condició per rebre la tradicional samarreta i l’avituallament que ofereix l’associació, neules, cava i un reconfortant caldo calent que de ben segur s’ha agraït molt. Petits i grans, veterans i debutants, tots coincidien en que l’any que ve ho repetirien.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar