loader
menu

CIUTAT

Els brètols s'acarnissen amb el pessebre de la Plaça del Rei

Guillem Roqué Ciutat dilluns, 04 de gener de 2016

La manca de civisme que assetja la instal·lació nadalenca de la Part Alta s’ha cobrat una nova 'víctima'. Aquest cop li ha tocat rebre a una de les figures femenines que visiten el portal i que la matinada del dissabte 2 al diumenge 3 es va quedar sense mà.

La identitat del caganer nocturn contiua sent una incògnita. La darrera acció, una mà imputada d'una de les figures

Aquest incident, minimitzat pel fet de tractar-se d’una “amputació” neta que permetrà tornar a enganxar la mà sense més complicacions, es suma a tot el seguit de despropòsits dels que ha estat víctima el pessebre de la Plaça del Rei des que es va inaugurar el passat dia 23 de desembre. Aquella mateixa nit, un grup de desconeguts van tombar les tanques de protecció que envolten l’escena del naixement, el tancat va caure sobre la instal·lació i va danyar algunes figures. L’esquena d’un pastor i la cua d’un xai van sortir malparades per l’impacte, però els infractors no es van quedar satisfets amb això, i per rematar la “feina” van endur-se el cap d’un corder.

Figura que ha perdut la mà aquesta matinada. foto: Guillem Roqué

Pastor amb l'esquena danyada per la caiguda de la tanca. foto: Guillem Roqué

La cua d'aquest corder també va quedar danyada per la caiguda de la tanca. foto: Guillem Roqué

Mà "amputada" que va aparèixer ahir al matí. foto: Guillem Roqué

La matinada del 28 al 29, va tocar-li al ruc. L’animal que fa parella amb el bou va desaparèixer en plena nit sense que ningú el trobés a faltar. L’alarma no va saltar fins que un veí va trucar a la policia per informar que l’havia localitzat al carrer Cuirateries, a un centenar de metres del portal. No obstant, l’acció més sonada és la de l’individu que durant aquests dies de festa ha deixat una tifa al pessebre, o bé, el gos que l'acompanya, tot i que no se sap res d’aquest caganer de carn i ossos, ni tant sols es sap si va ser ell qui el dimecres 30 es va endur la figura d’un gos que, per ara, segueix desapareguda.

Durant la nit, el pessebre no està vigilat i, des de les 10 del vespre fins l’endemà al matí, l’únic que separa les figures dels vàndals és la inefectiva tanca metàl·lica unida per brides que l’envolta. Els reiterats actes de vandalisme han motivat que els efectius de la Guàrdia Urbana prestin una especial atenció a la zona. Enguany la figura del nen Jesús no n’ha sortit malparada, però recordem que l’any passat se la van emportar i es va haver de substituir.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar