loader
menu

CIUTAT

Arriba a TGN un club per combatre la por a parlar en públic

El Circ Ciutat dijous, 07 de gener de 2016

“Si tenim una bona idea hem de ser capaços de transformar-la en un bon discurs, perquè si no l’expliquem de forma atractiva, no captarem l’atenció del públic. Hem d’aprendre a explicar i, al mateix temps, motivar l’audiència”.

Logotip del club Tarraco Toastmasters

Ivan Obradovic, al centre, amb dos dels membres que formaran part del club. foto: I.Obradovic

Així presenta el seu projecte Ivan Obradovic, emprenedor i impulsor del club Tarraco Toastmasters, una nova entitat que s’està gestant a la ciutat i que aspira a convertir-se en un “gimnàs” de la dialèctica on tots aquells qui vulguin podran posar-hi a prova les seves aptituds discursives o aprendre a encarar una de les situacions socials que més ansietat genera, parlar en públic.

Tarraco Toastmasters es una agrupació que posarà l’abast dels seus socis els recursos i les rutines necessàries per aprendre a parlar en públic i per fer-ho amb correcció i eficàcia. “El gimnàs és una comparació molt apropiada, perquè tot plegat és qüestió d’entrenar, de repetir, de practicar i de millorar poc a poc amb l’ajuda dels companys”.

En aquest moment, el projecte està donant les seves primeres passes i no contempla arrencar la seva programació fins la primavera. Recentment han encetat la fase de reclutament de socis prèvia a la apertura oficial, “la idea ha despertat l’interès de la gent, però necessitem comptar amb uns 10 o 12 membres fixos per establir unes dinàmiques de funcionament òptimes”, diu Obradovic, “per ara ja som 6 membres i, fins i tot, ens ha contactat algun polític de la demarcació”. Encara en procés de constituir-se oficialment com a associació, un cop entrin en funcionament disposaran d’un espai cedit per Tarragona Impulsa.

Toastmasters, que literalment es pot traduir com a “mestre dels brindis”, és una organització d’abast mundial no lucrativa “de comunicació i lideratge” els orígens de la qual es remunten als Estats Units a principis del segle passat. Des que es va inaugurar el primer club a l’Estat espanyol, l’any 2000 a Madrid, han proliferat i en l’actualitat Barcelona compta amb 5 seus. Va ser precisament a la capital catalana on Ivan Obradovic, torrenc des de fa 7 anys, però d’origen serbi, va contactar amb l’organització.

“Hi ha molts cursos per aprendre a parlar en públic a internet”, destaca l’emprenedor, però tot seguit posar de relleu l'evident contradicció d’aprendre a gestionar situacions socials des d’una plataforma de consum individual. “Organitzarem trobades setmanals que duraran entre una i dues hores i tots els que hi assisteixin hauran de parlar en públic”. Un dels principals avantatges que ofereix el club és el fet de “practicar en un entorn acollidor” per “trobar la teva pròpia veu”.

Cada membre prepararà un total de 10 discursos per desfer-se de la por i alleugerir els nervis del tens moment de parlar davant d’una audiència nombrosa. La primera presa de contacte amb el grup es farà a través d’una presentació i a partir d’aquí es poliran aspectes més concrets del discurs com l’organització de les idees, la concisió en la transmissió del missatge, el to utilitzat o les pauses que marquen el ritme.

Després de cada discurs, els membres del club faran una crítica constructiva en grup per detectar punts forts i punts febles i progressar plegats a través dels exemples. En cada una de les sessions setmanals hi intervindran dues persones i la resta de membres es repartiran altres rols, com encarregar-se del cronòmetre o d'observar la correcció gramatical.

“Hi ha gent que parla durant molta estona i en realitat no diu res, i n’hi ha que parlen poc i no són capaços de fer-nos arribar el missatge. A tots ells, a estudiants i jubilats, per emprenedors que volen defensar un projecte, però també per aquells que, senzillament, volen millorar amb les seves habilitats socials i fer-se escoltar, per tots ells Tarraco Toastmasters pot ser una eina de creixement i aprenentatge molt útil”.

Si voleu més informació, podeu contactar amb ells a través de la seva pàgina de Facebook.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar