loader
menu

CIUTAT

L'esquerra independentista rememora els greus incidents amb la Guàrdia Urbana de 2009

El Circ Ciutat dijous, 07 de gener de 2016

L’Esquerra Independentista ha denunciat un cop més, set anys després, l’agressió que va patir el 7 de gener de 2009 a mans d'agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Aquell dia, amb el suport de la resta de col·lectius de l’Esquerra Independentista, el col·lectiu feminista Cau de Llunes aprofitava el primer dia de rebaixes per a denunciar de manera simbòlica el suculent negoci de la bellesa.

Foto: CUP Tarragona

Ho va fer amb una performance, que va ser interrompuda per la policia local, qui segons els col·lectius que donen suport a Cau de Llunes, va intervenir fent gala del seu tarannà “mediador i dialogant”. Múltiples activistes van rebre cops de punys, empentes i puntades de peu per part dels agents, però tres van ser tancades en un portal per poder ser apallissades brutalment.

Segons l'Esquerra Independentista, sobre aquestes tres persones pesen les acusacions que serveixen per invertir el relat i mostrar els agressors com els agredits: a les militants de l’esquerra independentista se les acusa d’agressió a l’autoritat, desordres públics i altres delictes, per als quals es demanen anys de presó i una quantiosa indemnització.

Encapçalat per la CUP

Malgrat aquestes acusacions, per als organitzadors de l'acte, encapçalat pels dos regidors de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Fortuny, la concentració volia recordar "precisament el contrari, que fa 7 anys diverses persones van ser agredides i detingudes il·legalment per agents de la Guàrdia Urbana que van exercir violència i abús d’autoritat. La concentració d’avui ha recordat que aquest no és un cas aïllat, tot i que malauradament la majoria de persones que són agredides per agents policials no s’atreveixen a denunciar-ho per por a les represàlies."

Alhora, l’Esquerra Independentista també ha volgut denunciar tots els casos d’agressions policials, perquè consideren que els fets del 7 de gener de 2009 no es tracta d’un cas aïllat. Emfatitzen que els policies agressors no va ser apartats de les seves funcions ni la Guardia Urbana va voler obrir una investigació per esclarir els fets. També denuncien que l’Ajuntament és acusació particular, malgrat la fiscalia ja actua en defensa dels interessos de l’Administració Pública, pagant un bufet extern de serveis jurídics.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar