loader
menu

CIUTAT

L'Amparito Roca sonarà cada migdia davant del Mercat Central de TGN

Guillem Roqué Ciutat divendres, 08 de gener de 2016

Cada dia a les 12 del migdia sonarà l’emblemàtic pasdoble al carilló que s’instal·larà a la façana principal del Mercat Central. El carilló de Tarragona es dissenyarà d’acord a l’estil i l’estètica dels que es poden trobar al centre i nord d’Europa on hi són força populars, tot i que introduirà elements propis de la ciutat com ara el bestiari del seguici.

El carilló és un instrument musical compost per una sèrie de campanes que donen diferents notes i que plegades poden entonar una melodia.

El nou projecte neix amb la intenció de convertir-se en una atracció dinamitzadora que atregui a la ciutadania a l’entorn del mercat, però també com a punt d’interès turístic. Aprofitant aquesta nova instal·lació, l’Alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha manifestat la voluntat de traslladar fins aquí la videoprojecció del mapping de Cap d’Any que, fins ara, s’havia projectat a la façana de la Catedral.

L’anunci del nou projecte, s’ha fet públic en el marc de l’acte commemoratiu del centenari del Mercat Central que s’ha celebrat aquest migdia. “Vaig demanar als Reis Mags que ens duguessin el Mercat i enguany ens el portaran” ha afirmat categòricament l’Alcalde que també ha assegurat “al cent per cent” que es podrà inaugurar “a finals d’estiu, entre Sant Magí i Santa Tecla”.

“En aquests moments es continua treballant en l’obra, falta resoldre qüestions de serveis, habitacles i el pàrquing, on encara hi ha feina per fer, però estem treballant en detalls” explica Ballesteros. “La tornada a l’edifici es farà de forma coordinada amb els serveis de venta, degustació i supermercat tots al mateix temps” ha aclarit tot remarcant que “les qüestions que hi havia obertes amb els paradistes ja estan resoltes”.

En l’aniversari del primer segle de vida del Mercat (la data exacta va ser el 19 de desembre de l'any passat) hi ha participat la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando; la presidenta de l’Associació de Comerciants del Mercat de Tarragona, Maria Virgili, i l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.Després dels parlaments s'ha lliurat un pastís d’aniversari a la presidenta de l’Associació en representació dels paradistes i es van enlairar 10 globus simbòlics, un per cada dècada del Mercat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar