loader
menu

CIUTAT

Acord imminent pel nou local dels Xiquets del Serrallo

Sergi Casado Ciutat divendres, 08 de març de 2013

El compte enrere perquè els @Xiquets del Serrallo disposin d'un nou local per fi ha començat. En els propers dies, l'@Ajuntament de Tarragona farà la petició oficial a la Subdelegació del Govern, la propietària del local ubicat just a l'entrada del barri mariner, per tal d'obtenir la cessió d'ús de l'espai i poder, així, començar la licitació de les obres, el període de les quals encara no s'ha fixat. D'aquesta manera, es posarà fi a un quart de segle d'espera i es donarà als blaus un local digne en substitució de l'actual, situat al carrer Nou de Santa Tecla, en el qual es troben oprimits (només poden fer castells de tres) i una veïna els ha denunciat per soroll, fins a l'extrem que els han arribat a llençar ous durant un assaig.

Un esbós de com es distribuïria el futur local de la Colla Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

Una demanda de la colla. / circdetarragona.com

Una imatge de l'exterior de l'edifici que es convertirà en el nou local dels Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

Imatge del projecte amb cúpula de vidre, descartat. / cedida

Hi havia dues fòrmules perquè el consistori pogués fer-se seus els 469 metres quadrats que cedirà als Xiquets del Serrallo (n'hi ha 200 més que pertanyen a la Generalitat, i que en principi, seguiran en desús). L'una, era iniciar els tràmits per a la desafectació de l'antiga seu de Salut Animal; una operació que hauria requerit la intervenció de l'Autoritat Portuària; i l'altra, que ha estat l'escollida, la cessió d'ús de l'espai; en la qual tan sols intervenen l'Ajuntament de Tarragona i la Subdelegació del Govern, en nom del Ministeri d'Hisenda, que és el propietari dels 469 metres quadrats que passaran a ser explotats pels castellers. Un cop es doni el vistiplau a la cessió d'ús de l'espai, les dues administracions haurien de signar un conveni que fixaria les condicions per tal de dur a terme l'operació, així com respectar el que diu la llei de Patrimoni al respecte.

En els pressupostos d'enguany figura una partida de mig milió d'euros (la més elevada dins de l'apartat d'inversions per 2013) destinada a l'adequació del local, encara que, en el mateix document de pressupostos una clàusula especifica que les inversions estan condicionades a la venda de patrimoni municipal en el decurs de l'any, amb el qual confia a obtenir uns 8 milions d'euros.

Els Xiquets del Serrallo acumulen anys de frustracions a causa de la lentitud en el procés i, al marge de reclamar-ho contínuament en la seva pàgina de facebook, aprofiten qualsevol esdeveniment, principalment cultural, que hi ha a la ciutat per renovar la seva demanda i exigir el mateix que tenen les altres tres colles castelleres (@Xiquets de Tarragona, @Colla Jove i @Castellers de Sant Pere i Sant Pau).

I el local per a l'Associació de Veïns?

L'avantprojecte presentat el 2011, amb una cúpula de vidre que sobresortia per damunt, ha quedat del tot descartat. "Segons ens van dir, ADIF ho va refusar perquè hi havia un problema de servituds i estava massa a prop de les vies del tren", recorda el president dels Xiquets del Serrallo, Lluís Monfort. Fa unes setmanes, la colla va rebre una proposta del consistori sobre com es duria a terme l'adequació de l'edifici, al qual ha tingut accés El Circ i que s'observa adjunt a la informació.

Els Xiquets no són l'únic col·lectiu del Serrallo que fa temps que demana un nou local, ja que l'Associació de Veïns també ho ve reclamant des de fa anys. El nou responsable de l'AV, Ferran Diago, confia que en l'espai per als castellers també n'hi hagi per a les reunions dels residents al barri i per als jubilats. La incògnita és saber si el consistori també ha demanat la cessió d'ús dels 200 metres quadrats que hi ha annexos pertanyents a la Generalitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar