loader
menu

CIUTAT

El número d'habitatges a la demarcació de TGN ha crescut un 80% en el darrer any

El Circ Ciutat dilluns, 11 de gener de 2016

L’any 2015 s’ha tancat a la província de Tarragona amb un creixement destacable de l’activitat al sector de la construcció segons les dades que ha donat a conèixer el Gabinet Tècnic del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona.

Fotos: noticias.habitaclia

El nombre d’habitatges nous iniciats a les comarques tarragonines ha augmentat un 80,91% respecte l’any 2014, aconseguint el major creixement durant el primer i l’últim trimestre. Així, si l’any 2014 es van iniciar 220 obres noves, l’any passat la xifra va arribar a les 380. De cada quatre habitatges nous, tres són en bloc i un és unifamiliar.

De fet, el darrer trimestre del 2015 va ser molt positiu també en altres sentits. L’activitat va mostrar una tendència de recuperació augmentant un 36% en l’àmbit de la rehabilitació. Les direccions d’obres van créixer sobre un 15 % i les coordinacions de seguretat van continuar també a l’alça pujant més d’un 11 %. Una altra altivitat molt relacionada amb la rehabilitació, les memòries tècniques, va pujar al voltant d’un 30 %.

El nombre d’habitatges nous també creix al voltant del 120 %. Més del 75 % dels habitatges, 107, son en bloc, i la resta unifamiliars. Fora del treball a l’obra els resultats també son prou optimistes. El certificats d’habitabilitat i els certificats d’eficiència energètica gairebé conserven el mateix resultat, baixant al voltant d’un 7 % respecte 2014. Globalment l’activitat creix un 4 %

Des del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació, COAATT, s’avaluen aquestes previsions de manera optimista perquè el de la construcció és un sector clau a nivell econòmic que ha patit, fruit de la crisi que ha afectat Espanya com també la resta d’Europa, una caiguda dràstica de la seva activitat. La rehabilitació i totes aquelles gestions i tràmits vinculats a les obres ha estat el principal punt de suport durant tot aquest temps.

Millor creixement que a la resta de l’estat

El creixement del sector de la construcció a la província de Tarragona és superior a la mitjana registrada a l’estat espanyol on s’ha produït un augment del 2,4%. De la mateixa manera, a tota Espanya s’ha vist com hi hagut una lleugera recuperació en alguns àmbits com ara la rehabilitació, l’edificació residencial o l’enginyeria civil.

Ara, s’afegeix des del COAATT, la situació podria variar ja que els experts indiquen que aquest any 2016 les dades de creixement poden ser encara molt millors i arribar a un 4,4% sobretot si el nou govern que es formi adopta una bona estratègia en infraestructures i es replanteja certs projectes importants que ara estan aturats. També ajudaran al creixement del sector de la construcció altres factors com ara el fre al descens de preus, l’esgotament de l’estoc d’habitatge en llocs puntuals o la reaparició del crèdit en projectes de risc menor.

S’espera a més que l’obra no residencial, cas de les oficines, hospitals o col·legis, augmenti un 3,5% el proper any i després d’un 2015 marcat, en aquest cas, per la recessió. Totes les previsions indiquen que el ritme de creixement de l’activitat de la construcció a nivell estatal estarà per sobre del PIB previst inicialment per l’any 2016 i que aquest fet es mantindrà també l’any 2017.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar