loader
menu

CIUTAT

Els parquímetres de TGN permetran pagar l'estacionament a distància

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 12 de gener de 2016

El 2016 serà un any de renovació tecnològica per als aparcaments de la ciutat. La primera mesura ja ha entrat en funcionament i consisteix en la implementació d’una aplicació per pagar l’estacionament en zones regulades a través del telèfon mòbil intel·ligent. La nova app es pot descarregar de forma gratuïta i permet que l’usuari realitzi les gestions pertinents des de l’smartphone sense haver de buscar el parquímetre corresponent.

Begoña Floria, presidenta d'Aparcaments Municipals de Tarragona, i Sergi Arts, gerent de l'empresa municipal, en l'acte de presentació de les millores. foto: Guillem Roqué

Foto: circdetarragona.com

Tot i que no serà l’única compatible amb el sistema, Telpark serà la principal aplicació que promocionarà l’empresa d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) per tal d’agilitzar el pagament i la gestió dels aparcaments de superfície. Entre els avantatges que introduirà destaca el fet que ja no serà necessari treure el tiquet del parquímetre ni introduir la matrícula del vehicle perquè ja estarà registrada a l’app. Anul·lar denuncies, alertes que avisen abans que s’esgoti el temps d’aparcament, renovar i ampliar la durada del servei o, fins i tot, la possibilitat de localitzar el vehicle gràcies al GPS són algunes altres de les comoditats que permetrà l’aplicació. Un darrer recurs, especialment interessant per autònoms i empreses, serà la possibilitat de sol·licitar l’enviament de la facturació mensual de l’usuari.

Un any ple de millores

Aquest no serà l’únic avenç tecnològic que s’implantarà al llarg de l’any per oferir un servei més eficient i còmode. L’empresa d’aparcaments destinarà prop d’1 milió 200 mil euros a implementar un seguit de mesures smart que aposten per una mobilitat més sostenible i que donen continuïtat al procés de modernització iniciat amb la instal·lació dels nous parquímetres i amb la recent entrada en funcionament del Visual Car. Es tracta d’una inversió econòmica important que ha estat possible gràcies al sanejament progressiu del forat deixat per l’obra de l’aparcament de Jaume I.

Durant el primer semestre de l’any s’introduirà la possibilitat de tramitar de forma electrònica els abonaments i targetes de residents (en l’actualitat se n’han tramitat més de 2.000). La mesura persegueix una progressiva desaparició del paper com a comprovant, tot i que l’oficina física, situada al Passatge de Saavedra, es mantindrà.

El segon semestre de l’any es canviarà el sistema de control d’accés i pagament als aparcaments soterrats de gestió pública. Aquesta intervenció sortirà a concurs públic amb un contracte d’una mica més d’un milió d’euros i es preveu que s’aprovi en ple aquest mateix mes de gener.

Totes aquestes mesures no repercutiran en les tarifes que es mantindran igual que l’any anterior.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar