loader
menu

CIUTAT

Un enginyer de la URV guanya una beca de 10.000 euros pel seu treball sobre propulsió marina

El Circ Ciutat dimecres, 13 de gener de 2016

Un investigador de la Universitat Rovira i Virgili ha estat guardonat amb una beca de 10.000 euros que concedeix la Fundació Caixa d’Enginyers. Es tracta de l'enginyer industrial Francisco Huera-Huarte, líder i principal investigador del grup de recerca LIFE (Laboratory for Fluid-Structure Interaction) de la URV, qui rebrà la tercera beca Isabel de P. Trabal.

L'investigador Francisco Huera. Foto: diaridigitalurv.cat

El guardó destaca “l’esforç, el treball i l’excepcionalitat” d’aquest professor titular d’Enginyeria Mecànica de la Universitat Rovira i Virgili. La beca és un premi individual que s’atorga amb l’objectiu de promoure l’excel·lència en la investigació científica amb component social.

El projecte que ha destacat la Fundació Caixa d’Enginyers consisteix en aconseguir un alt nivell de comprensió dels sistemes de locomoció d’espècies animals aquàtiques, per poder dissenyar nous prototips de propulsió marina, destinats a vaixells. Posteriorment, també es podria aplicar a l’extracció d’energia en l’oceà.

Huera-Huarte és enginyer industrial i el 2006 es va doctorar al Departament d’Enginyeria Aeronàutica d’Imperial College de Londres. El 2008 va rebre una de les Marie Curie IOF Individual Fellowships de la Comissió Europea, amb què va poder fer una estada de gairebé dos anys a Graduate Aerospace Laboratory del California Institute of Technology (Caltech, EUA).

Les seves publicacions acumulen unes 500 cites en els últims cinc anys i ha fet ponències en uns 40 congressos internacionals, dues d’elles com a conferenciant plenari convidat. L’any 2014 va rebre el premi Jove Investigador de la Real Academia de Ingeniería per la seva trajectòria científica.

La Beca Isabel de P. Trabal representa l’aportació econòmica més gran que fa la Fundació Caixa d’Enginyers, i s’ha constituït en homenatge a la primera presidenta d’Honor de Caixa d’Enginyers, des del 1991 fins el 2007.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar