loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Col·legi de Farmacèutics de TGN explica els beneficis medicinals de l'aigua

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 13 de gener de 2016

Fins el proper dia 30 d’abril es podrà visitar la mostra “L’aigua i el medicament” a la seu del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFTA), al carrer Enric d’Ossó, 1. L’exhibició, procedent del fons de la Fundació Concòrdia Farmacèutica, fa un repàs a l’ús que s’ha fet al llarg de la història de l’aigua per les seves propietats curatives.

Exposició "L'aigua i el medicament". foto: COFT

Exposició "L'aigua i el medicament". foto: COFT

Des de l’antiguitat, l’aigua ha estat considerada font de salut i fa més de 3.000 anys que se’n coneixen les qualitats positives. La mostra posa en relleu la importància d’aquest element i fa un recorregut a través de totes aquelles pràctiques i usos que l’han convertit en part indispensable de la medicina tradicional, però també de l’actual. Les medicines més antigues són les preparades a base d’aigua calenta, com les ben conegudes infusions o els destil·lats, però també juga un paper clau en la cultura del “termalisme”, on s’aprofiten les virtuts terapèutiques de les aigües mineromedicinals i termals.

La seva aplicació com a excipient per dissoldre la majoria dels principis actius, naturals o obtinguts a través d’operacions químiques; els processos relacionats amb la seva utilització, com ara el filtratge, així com la seva consideració com a vehicle en la difusió d’epidèmies o trastorns gastrointestinals, ocupen part de l’exhibició.

La iniciativa és fruit de la col·laboració establerta l’any 2010 pel COFT amb la Fundació Concòrdia Farmacèutica, una entitat que persegueix dues finalitats, d’una banda salvaguardar el patrimoni farmacèutic i donar-lo a conèixer i de l’altra impulsar la divulgació de la història de la farmàcia i els medicaments.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar