loader
menu

CIUTAT

L'alcalde de TGN, entre els investigats per pressumpte frau a Serveis Socials

El Circ Ciutat divendres, 15 de gener de 2016

El jutge que investiga les pressumptes irregularitats comeses per l'Institut Municipal de Serveis Socials de TGN en la contractació de l'empresa Inipro ha citat a declarar com a investigat a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i a 10 persones més. D'entre aquestes, l'ex regidora de Serveis Socials Victòria Pelegrín, l'ex gerent de l'IMSS Antonio Muñoz, i diferents homes i dones, molts de les quals amb vinculació amb el Partit dels Socialistes de TGN. El jutge també ha cridat, però en qualitat de testimonis, a 6 persones més.

Ballesteros i Pelegrín, en una imatge de 2013. Foto: circdetarragona.com

L'alcalde de TGN, Josep Fèlix Ballesteros. Foto: circdetarragona.com

En el seu auto, el magistrat del Jutjat número 1 de Tarragona indica que és "convenient" escoltar l'alcalde tarragoní perquè doni explicacions de perquè va autoritzar diversos pagaments a l'empresa Inipro, via decret, ignorant les 7 advertències d'il·legalitat que havien comunicat des d'Intervenció.

En la seva investigació, el magistrat constata que el contracte entre IMSS i Inipro tan sols podia durar un any, el 2010, però que la relació contractual es va allargar durant dos anys més (2011 i 2012), que van suposar una despesa afegida de 215.000 euros. També qüestiona que l'IMSS contractés els serveis d'Inipro quan disposava de plantilla suficient (120 persones i una Unitat Tècnica externa) per dur a terme les tasques encarregades a Inipro, diferents estudis sobre els "nouvinguts" a Tarragona.

Els fets, investigats arran d'una denúncia de la CUP a la Fiscalia l'any 2013, podrien ser constitutius de quatre delictes: prevaricació, tràfic d'influències, malversació i alteració de preus en subhasta pública. Fins ara, des del consistori tarragoní, tant l'alcalde com la portaveu, Begoña Floría, s'han referit als fets amb Inipro com "mala praxi administrativa".

El jutge també insta a l'IMSS a que remeti còpia de tots els treballs realitzats per Inipro entre el 2010 i el 2012, i a l'esmentada Inipro perquè també els presenti una memòria de la feina feta durant els tres anys de vinculació amb l'Ajuntament de TGN.

Les declaracions començaran el proper 26 de gener, a 2/4 de 9 del matí, amb l'alcalde Ballesteros al capdavant. Aquell mateix dia també parlarà davant del jutge l'ex gerent de l'IMSS. Les següents dates de declaració de la resta de testimonis seran el 5, 9 i 23 de febrer, i l'1 de març, sempre al Jutjat d'Instrucció Número 1 de Tarragona.


Documents

Auto Jutge Cas Inipro


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar