loader
menu

Ballesteros es defensa i diu que va firmar les factures d'Inipro per evitar cometre un delicte més greu

Guillem Roqué divendres, 15 de gener de 2016

“Si no hagués signat les factures d’Inipro, hagués incorregut en un delicte d’enriquiment il·legal de l’administració municipal. No podia fer cap altra cosa”, ha reiterat l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, després de conèixer que el proper 26 de gener haurà de comparèixer al Jutjat número 1 de Tarragona en qualitat d’investigat dins el sumari del cas Inipro.

No presentarà recurs a l'auto del jutge i insisteix que no es planteja la dimissió

En el procés, l’alcalde haurà d’explicar perquè va aprovar el pagament d’unes factures de l’empresa Inipro sobre les quals hi havia fins a 7 advertiments d’il·legalitat. L’empresa va ser contractada per intervenir i potenciar l’associacionisme entra la població nouvinguda al municipi de Tarragona.

L'Alcalde Josep Fèlix Ballesteros durant la seva compareixença davant dels mitjans. foto: Guillem Roqué

L'Alcalde Josep Fèlix Ballesteros durant la seva compareixença davant dels mitjans. foto: Guillem Roqué

Rubén Viñuales, de Ciutadans. foto: Guillem Roqué

Ballesteros es recolza en l’existència d’una certificació tècnica que acreditava que els treballs pels quals es pagava efectivament s’havien realitzat i entén que “no signar les factures hagués perjudicat greument l’Ajuntament”. Malgrat acceptar que no es va seguir el procediment legalment establert per la contractació de la prestació del servei, considera que el pagament s’havia de fer igualment perquè en cas contrari s’hagués produït un cas d’enriquiment il·legal.

Les declaracions que han generat més sorpresa en la compareixença que ha fet davant la premsa, ha estat l’afirmació de que no ha vist mai les memòries que justifiquen les activitats sostingudes per Inipro entre el 2010 i el 2012, tot i que assegura que existeixen. Qüestionant per les raons per les quals es va prorrogar l’acció de l’empresa durant dos anys ha reconegut que no en sabia el perquè, així com tampoc ha pogut aportar cap informació sobre el tracte de favor rebut per Alejandro Caballero i ha negat haver mantingut cap contacte amb representats d’Inipro.

Tot i el consell del seu advocat de recórrer l’auto, Ballesteros, que no es planteja la dimissió, ha decidit no fer-ho perquè vol “encarar-ho de cara”. L’Alcalde del PSC ha demanat “responsabilitat a la resta de grups polítics a partir d’ara per tal que deixin treballar amb tranquil·litat a la justícia”.

Ciutadans veu indicis d’una trama de finançament il·legal

Rubén Viñuales, cap del grup municipal de Ciutadans, ha aventurat que el cas Inipro podria ser simptomàtic d’un sistema de finançament il·legal del PSC. “El 90% de la facturació d’aquesta empresa prové de contractes amb el sector públic, majoritàriament amb ajuntament del PSC”, ha afirmat. Viñuales considera que la defensa feta per Ballesteros per la qual no signar hagués estat pitjor “no té cap sentit” i ha anunciat que demanaran la convocatòria de la Junta de Portaveus. També ha explicat que els imports totals facturats per Inipro durant els dos anys de pròrroga van anar progressivament en augment mentre que el nombre d’associacions estrangeres disminuïa.

La representant de la CUP, Laia Estrada, ha expressat preocupació i tristesa pel que interpreta com una manca de preocupació de l’alcalde que no ha vist personalment les memòries. “El 18 de novembre vam fer la petició per veure-les i se’ns va dir que no era possible perquè estaven en mans del jutge, però va resultar que ell tampoc les tenia”, explica i reclama accés als documents tot i que desconfien de trobar-hi informació acurada que justifiqui la correcta gestió econòmica de l’empresa.

Per la seva banda, Pau Ricomà, d’Esquerra Republicana, ha rebutjat la manca de transparència i ha declarat que els indicis de criminalitat generen una crisi de confiança i d’imatge de la ciutat. “No demanarem res”, deia en referència a la dimissió del càrrec, “però l’alcalde sap de sobres el que hauria de fer si de veritat volgués ajudar la ciutat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar