loader
menu

CIUTAT

Tarragona se suma a l'arrencada de la Marató de Donants de sang 2.0

Guillem Roqué Ciutat divendres, 15 de gener de 2016

Arrenca la tercera Marató de Donants de Sang 2.0, una campanya que es realitza de forma simultània a tots els grans hospitals de Catalunya, entre els quals hi ha l’Hospital Joan XXIII. La marató durarà del 15 al 22 de gener i té com a objectiu rebre unes 7.000 donacions suplementàries en el conjunt de Catalunya. Tarragona destaca com una de les ciutats més solidàries en aquest camp i, de fet, les reserves fetes via web per concertar cita per la donació són de les més altes de Catalunya.

Els tarragonins, líders en solidaritat, ja poden donar sang a l'Hospital Joan XXIII

L’actual coordinador dels Centres Territorials del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Contreras, ha apuntat que la previsió és rebre entre 40 i 45 donants diaris, una xifra que multiplicaria per 4 l’habitual. “En aquests moments hi ha reserves per 8 dies pels grups sanguinis més comuns i per uns 5 dels menys comuns”, explica. La campanya també es proposa captar els donants més joves i aconseguir un relleu generacional efectiu: “Volem arribar als joves i per això utilitzem el seu llenguatge. Ara els avisem per Facebook, missatge o Whatssapp i podem dir que tenim èxit, perquè la primera voluntària d’avui ha estat una jove que donava sang per primer cop”.

Marató de donants de sang 2.0 a l'Hospital Joan XXIII. foto: Guillem Roqué

Marató de donants de sang 2.0 a l'Hospital Joan XXIII. foto: Guillem Roqué

Marató de donants de sang 2.0 a l'Hospital Joan XXIII. foto: Guillem Roqué

El coordinador, que fins fa poc era el responsable del Banc de Sang de la demarcació de Tarragona, ha assenyalat els dos principals esculls contra els quals haurà d’enfrontar-se aquesta campanya seran el fred i la grip. Valorant en conjunt l’any 2015, Contreras ha destacat que es va produir un increment del voltant d’un 5-6% de donacions al territori respecte el 2014, tant a Joan XXIII, com el Sant Joan de Reus i el Verge de la Cinta de Tortosa.

Ana Santos, tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, va aprofitar l’ocasió per recordar que Tarragona té “el record d’Europa de donacions de sang en un dia”, aconseguit durant la marató que s’organitza per santa Tecla. “El repte de la campanya és aconseguir 7000 donacions i aquí a la ciutat hem estat capaços de fer-ne més de 1.000 en un sol dia. Ja han passat 3 mesos des de la marató tarragonina, així que els que van donar sang llavors ara poden tornar-ho a fer”.

Entre els donants més matinadors s’han vist algun es cares conegudes com la del músic tarragoní Joan Reig que ha explicat que es donant de sang habitual, “2 o 3 cops a l’any”, i a animat als tarragonins a convertir la donació en un hàbit.

El Banc de Sang de l’Hospital Joan XXIII estarà obert de dilluns a dissabte de 9 a 14h i les tardes de dilluns, dimecres i divendres de 16 a 20h.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar