loader
menu

El ple de TGN debatrà sobre la regulació dels clubs cannàbics

Sergi Casado diumenge, 17 de gener de 2016

El proper plenari de l'Ajuntament de Tarragona debatrà sobre els clubs cannàbics. El grup municipal de Ciutadans ha entrat una moció en què es demana la creació d'una ordenança reguladora de la ubicació de clubs i associacions de fumadors que hi ha a la ciutat. La moció va ser impulsada per particulars i porta cuinant-se des de fa temps.

Foto: cannabismagazine.com

El principal partit de l'oposició a Tarragona serà finalment qui portarà el debat al ple, tot i que també es va estudiar la possibilitat que la moció fos conjunta amb altres formacions i presentada per l'associació La Rosa Verda. Finalment, el grup que lidera Rubén Viñuales l'ha presentat sol i la defensarà el proper divendres 22 de gener al ple de TGN. "Va existir la possibilitat de presentar-la conjuntament, però el partit ens va donar l'ok per fer-ho sols, perquè ja ho portem en el nostre programa", ha explicat Viñuales al Circ.

D'aquesta manera, i tal com sembla que s'està gestant el pacte de govern entre PSC, PP i Unió, la moció ho pot tenir complicat per tirar endavant. Això, sí, els polítics de la ciutat debatran sobre una activitat que cohabita enmig d'un buit legal, i que fins ara a Tarragona sempre s'ha resolt de la mateixa manera: amb la clausura. L'últim exemple, un club de l'avinguda Maria Cristina.

Des de C's, a més, recorden que "som l'única capital de província que encara no té cap regulació específica", i en la moció apunten el nom de diverses ciutats d'arreu del País, entre les quals, Reus i Salou, que ja han resolt el problema.

Alguns requisits

La proposta d'ordenança estableix una edat mínima de 21 anys per poder ser membre i ser presentat per un altre soci, quedant així limitada i prohibida la publicitat d’aquest tipus d’ establiments per la captació de nous socis. També proposa un règim de distàncies respecte de centres educatius, centres sanitaris o assistencials, o esportius, entre d'altres.

Entre d'altres suggeriments, Ciutadans també preveu mesures de col·laboració amb l’administració per a la prevenció del consum de substàncies que generen dependència considerades per la Llei 20/1985, com drogues no institucionalitzades, i també vol que es vigili per les condicions de salubritat de l'establiment.

Consulteu el text íntegre de la moció en el document adjunt.


Documents

Moció C's cannabis


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar