loader
menu

La CUP demana la dimissió de l'alcalde Ballesteros

Guillem Roqué dilluns, 18 de gener de 2016

“Ens consta que hi ha més llocs on s’ha pogut reproduir el patró i ja hem alertat els companys i companyes d’altres municipis per esbrinar-ho”, declara la representat de la CUP al consistori tarragoní, Laia Estrada. Els cupaires han fet públiques les sospites de que les irregularitats i els presumptes delictes detectats en el marc del cas Inipro no siguin un cas aïllat circumscrit exclusivament a Tarragona. Davant la possibilitat de que es tracti d’un mètode d’enriquiment estès a altres localitats catalanes, han posat en alerta els seus membres i han declarat que “si es demostra que ha estat així, s’actuarà en conseqüència i s’iniciaran els procediments penals que pertoquin”.

Els cupaires sospiten que les irregularitats en el cas Inipro podrien no ser un cas aïllat a TGN

Els cupaires han analitzat les respostes donades el divendres passat per l’Alcalde quan es va saber que hauria de comparèixer davant del jutge, i han aventurat dos possibles escenaris. “Hi ha dues opcions: la primera seria que l’alcalde actuava de bona fe i no sabia res i, per tant, estaríem davant d’un cas de negligència perquè va ser incapaç de regularitzar les factures, i la segona seria el cas contrari, sabia el que passava i, per tant, participava en el delicte”. Els dos possibles escenaris que distingeixen fan que segons el seu parer la dimissió de l’Alcalde Josep Fèlix Ballesteros estigui més que justificada.

Laia Estrada (CUP), Carles Perdiguero (advocat del Col·lectiu Ronda) i Jordi Martí (CUP) aquesta matí. foto: Guillem Roqué

El partit d’esquerres, que no es resigna als intents de minimitzar les dimensions del cas, també detecta clars indicis de sospita en l’absència de les memòries que acreditarien les tasques realitzades per Inipro. “No és només un problema de procediment administratiu per una simple factura. La interlocutòria del jutge ens revela l’autèntica entitat del fet amb 6 delictes que poden comportar penes de presó, multes i d’inhabilitació pública”, explica Carles Perdiguero, advocat del col·lectiu Ronda.

L’advocat també ha afirmat que “l’excusa de l’enriquiment injust” aportada per Ballesteros per justificar la signatura de les factures d’Inipro tot i l’advertència d’il·legalitat “cau pel seu propi pes” ja que, segons ell, no justifica que durant 21 mesos es fessin 7 pagaments sense una base contractual i que no s’emprenguessin les mesures necessàries per regularitza la situació en tots aquells mesos.

La investigació del cas Inipro va iniciar-se arran d’una denúncia feta per la CUP al juliol del 2013 que recollia la denúncia prèvia realitzada pel Comitè d’empresa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar