loader
menu

CIUTAT

Ambulàncies Reus es defensa de les acusacions de sabotatge

El Circ Ciutat dimarts, 19 de gener de 2016

El relleu al capdavant del servei d’ambulàncies al Camp de Tarragona ha aixecat polseguera i l’empresa Ambulàncies Reus, la concessionària que fins ara s’encarregava del transport sanitari al territori, surt al pas de les informacions que asseguren que va malmetre instal·lacions abans de cedir el testimoni a l’UTE Egara-Lafuente, nova prestadora del servei. Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i CatSalut van declarar que investigarien Ambulàncies Reus per haver sabotejat els cables del subministrament elèctric que s’utilitzen per recarregar les bateries de les ambulàncies el passat dimecres dia 13.

Vehicle de la flota de l'empresa Ambulàncies Reus. foto: stsambulancies.org

Ambulàncies Reus, que ha prestat el servei al territori durant els darrers deu anys i que no ha pogut repetir la concessió en aquest darrer concurs, justifica que el fet d’haver tallat els cables no respon en cap cas a un acte de sabotatge malintencionat motivat com a represàlia sinó que els seus treballadors es van limitar a recollir un material propietat de l’empresa. “Igual que els sofàs, les neveres i les televisions instal·lades a les bases, els endolls i els cables que s’utilitzen per carregar les bateries addicionals, els aparells d’electromedicina o el sistema sonor i d’enllumenat del vehicle són propietat d’Ambulàncies Reus”, asseguren fonts properes al sindicat FS-TES, organització del sector que agrupa tècnics del transport sanitari.

L’empresa sortint abandona el servei públic i a partir d’ara s’encarregarà de prestar serveis privats i a mútues, un canvi de model que comportarà una dràstica reducció de la seva plantilla.

Una adjudicació polèmica

Paral·lelament a aquesta qüestió, Ambulàncies Reus ha presentat una querella criminal contra el director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, i sis responsables del SEM per una presumpta alteració dels informes tècnics de valoració a favor de l’UTE Egara-Lafuente, adjudicació que contempla una durada de deu anys i valorada en 17,8 milions d’euros. Transports Sanitaris de Catalunya (TSC) també ha presentat una querella per l’adjudicació del lot corresponent a la Regió de Girona perquè consideren que l’empresa beneficiària no compleix els requisits i que la mesa de contractació n'és conscient.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar