loader
menu

CIUTAT

TGN aposta per garantir el relleu generacional a les empreses familiars

El Circ Ciutat dimarts, 19 de gener de 2016

Per evitar que el relleu generacional es converteixi en un inconvenient que faci perillar la continuïtat de les empreses familiars, l’Ajuntament de Tarragona i PIMEC Tarragona han signat un conveni de col·laboració. L’Ajuntament s’afegeix així al programa de relleu generacional i protocol familiar de PIMEC que, a través de consultoria experta i individualitzada, dóna suport a les pimes en la continuïtat de l’empresa familiar, la incorporació de nous membres, la retribució i l’estabilitat financera durant el procés.

Francesc Roca i Quin Sendra oficialitzen l'acord. foto: Mauri

Més del 60% de les empreses familiars es troben en situació de risc a causa de la manca de planificació en la successió. El programa vol evitar la poca planificació que perjudica les estratègies i la pròpia gestió, i posa en perill la supervivència, el manteniment de llocs de treball i el posicionament de l’empresa davant proveïdors, clients i entitats financeres.

L’acord, signat pel conseller d’Ocupació i Activació Econòmica, Francesc Roca, i el president de PIMEC Tarragona, Quim Sendra, neix de la col·laboració públic-privada entre les dues institucions amb el propòsit de sumar recursos i coneixements en el suport a les empreses i la promoció econòmica de la ciutat. El conseller d’Ocupació i Activació Econòmica, Francesc Roca, ha manifestat que “l’Ajuntament acompanya i dóna suport a la iniciativa emprenedora, el creixement empresarial i l’ocupació i, en aquest sentit, considera de molt d’interès col·laborar en el projecte de relleu generacional”. Quim Sendra, president de PIMEC Tarragona, ha destacat “la importància que té garantir el relleu generacional de les petites i mitjanes empreses familiars de Tarragona, ja que són les que creen ocupació i llocs de treball però també tenen un valor social, pel coneixement i experiència acumulada, que va més enllà de la pròpia empresa”.

L’empresa familiar té una gran importància al territori català. Representa el 66% del teixit empresarial, proporciona un 57% de l’ocupació i la seva facturació arriba al 55% del total. Per demarcacions, Girona té un 82% d’empreses familiars, Tarragona un 73%, Lleida un 72% i Barcelona un 62%.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar