loader
menu

Llum verd a la creació del grup municipal d'Unió a TGN

El Circ dimarts, 19 de gener de 2016

Unió Democràtica compta amb l’aprovació de la Secretaria General de l’Ajuntament de Tarragona per formar grup municipal propi al consistori, i d'aquesta manera es converteix en el vuitè grup al consistori. Així ho acredita l’informe jurídic emès on s’especifica el següent: “entenent que el Sr. Prats no abandona el Grup Municipal de CiU com a actuació individual, sinó que ho fa com a únic representant d’UDC, per la dissolució de la Federació CiU, entenc que és aplicable l’excepció de l’article 73.3 LRBRL i 50.6 TRLMC, i en conseqüència, pot procedir a formar el Grup Municipal d’UDC”.

El Secretari de l'Ajuntament desestima el recurs presentat pel portaveu de CDC, Albert Abelló

L’informe va ser sol·licitat per Albert Abelló, portaveu del Grup Municipal de CiU, després del Consell plenari del 28 de desembre en què l’alcalde va donar compte de la constitució del grup d’UDC. Tot i la decisió del plenari, Abelló va reiterar la seva oposició a la constitució del nou grup i va sol·licitar l’informe a la Secretaria General.

Regidor d'UDC a l'Ajuntament de TGN, Josep Maria Prats. / circdetarragona.com

El passat 22 de desembre de 2015 el conseller d’Unió Democràtica de Catalunya a l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats Batet, va presentar un escrit a la Secretaria General de l’Ajuntament de Tarragona notificant que en la reunió efectuada pel Comitè Local d’Unió Democràtica, celebrada el 16 de novembre de 2015, s’havia acordat que el conseller d’Unió sortís del Grup Municipal de Convergència i Unió com a conseqüència de la dissolució de la federació des de juny de 2015. Alhora sol·licitava la constitució del Grup Municipal d’UDC a l’Ajuntament de Tarragona.

El dia 23 de desembre, el portaveu del Grup Municipal de CiU va presentar un escrit a l’Ajuntament manifestant que la Federació no estava dissolta, tot i acceptar la voluntat explícita d’ambdues formacions de dissoldre-la i de presentar-se per separat. Aquell mateix dia, Abelló va declarar que estava disposat a recórrer al Contenciós Administratiu si Unió Democràtica constituïa Grup Municipal propi a l’Ajuntament. Posteriorment, el 28 de desembre, el plenari municipal donava compte de la creació del nou grup municipal i el portaveu sol·licitava l’informe jurídic que, finalment, s’ha resolt a favor d’UDC.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar