loader
menu

CIUTAT

TGN s'assegura aigua de 'qualitat' pels propers 50 anys

El Circ Ciutat dimecres, 20 de gener de 2016

L’Empresa Mixta Municipal d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha iniciat les obres de remodelació dels dos dipòsits d’aigua ubicats en les oficines centrals de la muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. Els dipòsits, construïts a la dècada dels 70, porten subministrant aigua a la ciutat durant gairebé 45 anys i necessitaven aquestes tasques d’adequació a causa de l’exhauriment de la seva vida útil. L’execució de l’obra suposa una inversió de 2,1 milions d’euros i tindrà una durada aproximada d’onze mesos.

Treballs als dipòsits d'aigua de Sant Pere i Sant Pau. foto: Ematsa

Treballs als dipòsits d'aigua de Sant Pere i Sant Pau. foto: Ematsa

“Amb aquests nous dipòsits es garantirà el subministrant aigua de qualitat a Tarragona durant els propers 50 anys”, explica Pau Pérez, vicepresident d’Ematsa. El projecte s’executarà en dues fases per garantir que el subministrament de l’aigua a la ciutat no s’interrompi durant el procés d’obres. Es preveu que la primera fase finalitzi durant el mes d’abril de 2016, moment en el qual es podrà posar en funcionament.

Els dipòsits actuals de planta circular tenen un diàmetre de 35,7 metres amb una capacitat d’emmagatzematge d’aigua de 12.500 m³ cadascun. En l’execució de l’obra es mantindrà el disseny original dels dos dipòsits i construirà un nou dipòsit interior amb idèntica capacitat d’emmagatzematge. Així mateix, la cúpula dels dipòsits en forma de volta circular s’enderrocarà i es substituirà per una coberta plana amb plaques prefabricades alveolars recolzades per 4 pilars interiors de nova construcció. D’aquesta manera, en un futur es podrà col·locar panells solars per auto abastament elèctric.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar