loader
menu

CIUTAT

La nova plaça del Mercat es convertirà en un espai polivalent

El Circ Ciutat dijous, 21 de gener de 2016

“Tarragona recuperarà la plaça Corsini com un lloc de convivència entre el mercat, la ciutadania i la restauració, i on també hi tindran cabuda les activitats artístiques i culturals, especialment els caps de setmana, com poden ser exposicions, fires o concerts de petit format”, així ho ha manifestat la consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, qui també ha recordat que l’espai tornarà a acollir les parades del mercadet que es celebra els dimarts i dijous.

Plànol del disseny projectat per la Plaça Corsini

Aspecte actual de la Plaça Corsini amb la carpa del Mercat. foto: Guillem Roqué

La plaça recuperarà un dels seus elements més icònics i representatius, l’antic fanal amb el seient rodó, que s’ha restaurat i que tornarà a ocupar l’espai central. En un dels laterals s’hi col·locarà una font d’aigua model Tarragona, com les que hi ha a la Rambla Nova. Atenent les peticions dels veïns de l’entorn, el disseny inclourà tres bancs i sis torretes amb arbres disposades en forma lineal a la zona perimetral. La inclusió d’aquests elements “permetrà mantenir l’estètica de la plaça i els seus usos, intentant així atendre la petició d’una plaça més amable.”

La consellera ha explicat que encara s’està estudiant amb els veïns la possibilitat d’instal·lar una petita pèrgola amb ombra. La principal qüestió que s’hauria de resoldre abans de confirmar-la és la possible compatibilitat d’aquest element amb les necessitats d’espai pròpies del mercadet.

Un cop finalitzades les obres de remodelació del Mercat Central i suprimida la carpa del Mercat provisional, previsiblement a finals d’estiu, el disseny de la plaça s’ adaptarà a l’entorn i a les necessites tècniques dels serveis, com és el pas de vehicles del propi mercadet i els servis d’autoprotecció i seguretat.

Tal com es va anunciar en l’acte de celebració del centenari de l’edifici, el Mercat comptarà amb un rellotge Carillón on hi apareixerà representat el Seguici Popular al ritme de l’Amparito Roca , que sonarà cada dia a les 12 del migdia.


Documents

Plànol de la plaça del Mercat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar