loader
menu

CIUTAT

Tres partits volen aturar la construcció d'una escola privada a Boscos

El Circ Ciutat divendres, 22 de gener de 2016

El primer ple de l'any a l'Ajuntament de Tarragona se celebrarà el proper dilluns 25 i debatrà 8 mocions. Tot i que la xifra ja és considerable, durant els primers mesos de mandat la xifra va arribar a superar la vintena. En la primera sessió de 2016 els 27 regidors tarragonins també debatran sobre la ubicació de la nova escola anglesa a la urbanització de Boscos.

Una imatge del solar on és previst que es construeixi la nova escola de Jigsaw British School, a Boscos. Foto: circdetarragona.com

De manera conjunta, ERC, CUP i Ciutadans, defensaran una moció que demana la paralització de la concessió d'una finca pública al carrer al carrer Joan Lamote de Grignon, on la privada Jigsaw British School, l'adjudicatària del concurs, hi construeixi el seu nou centre d'educació primària, previst perquè entri en funcionament el setembre d'enguany.

En nom de la CUP, la seva portaveu, Laia Estrada, ha explicat que “Tarragona no necessita instal·lar cap escola privada en terrenys públics llogats a preu de saldo, ja que Boscos és una zona sense gairebé equipament i aquest és un dels pocs espais públics que sí podrien acollir-ne un. Però pública, és clar”.

Cupaires, ERC i C's també denuncien la concessió d’un espai de propietat pública a una empresa privada durant 50 anys i comparteixen les reivindicacions de l’AV de Boscos. Denuncien que l'empresa adjudicatària només haurà de pagar cànon 13.000 euros a l'any.

Per la seva banda, Jaume López, del sindicat USTEC ha traslladat a la CUP la seva preocupació per la cessió d’espais a escoles privades “quan encara hi ha escoles aixoplugades en barracons, com l’escola Ponent a Campclar”.

Per al militant de la USTEC, hi ha una clara segmentació de l’oferta educativa en funció del barri i la classe social, tot i que “l’Ajuntament disposa de recursos per neutralitzar aquestes desigualtats, però no s’estan desenvolupant”, afegí Jaume López en referència al pressupost municipal dedicat al anomenat Projecte educatiu de Ciutat, que només té una dotació de 1500 euros.

El Circ ha contactat amb Jigsaw British School, que es manté a l'expectativa. Fonts de l'empresa han assegurat al Circ que fins ara han estat seguint totes les indicacions de l'Ajuntament, però han evitat fer cap declaració.

A banda d'una moció sobre els clubs cannàbics, el ple debatrà tres mocions de diferents partits sobre la defensa del riu Ebre i la lluita contra el PHN. CUP, ERC i PSC en seran els protagonistes. El plenari de gener també tractarà la proposta d'ERC de demanar un pas soterrat per a vehicles a la plaça dels Carros. C's també defensarà una moció d'ajut i reconeixement als celíacs de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar