loader
menu

CIUTAT

Neix l'òrgan que vetllarà per la preservació del Francolí i el seu entorn

El Circ Ciutat dijous, 21 de gener de 2016

Vetllar i preservar l'entorn del riu Francolí. Sota aquesta premissa global, ara fa uns dies va tenir lloc la primera reunió de la Taula del Francolí, un òrgan consultiu impulsat per Mare Terra Fundació Mediterrània que té l’objectiu de posar en comú tots els actors (administracions i empreses) que tenen responsabilitats envers el riu i el seu entorn.

Una imatge del Francolí en el tram de la desembocadura a TGN, l'últim cop que va ploure amb força a la ciutat. Foto: circdetarragona.com

Foto: Mare Terra

En aquesta primera trobada, però, no hi van assistir tots els actors implicats. A banda de Mediterrània (que va obtenir la custòdia d’un tram del riu de 140 hectàrees) hi van assistir representants del Port de Tarragona i de l’Ajuntament de Tarragona. La fundació està a l’espera que les altres institucions competents que es van comprometre a participar-hi (Generalitat de Catalunya, Agència Catalana de l’Aigua i Diputació de Tarragona) assignin el seu delegat a la Taula.

La reunió inaugural va servir per fer una anàlisi de com ha de funcionar l’òrgan i quins han de ser els passos a seguir. El president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha explicat que “els problemes del Francolí no poden esperar més temps”. Aquesta primera reunió ha estat molt positiva, segons Mediterrània, "ja que hem posat les bases principals, i ara tots tenim clar que necessitem redactar el Pla Director del Francolí, un document que ha de servir com a full de ruta i dirigir el futur del riu”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar