loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La geometria colorista del tortosí Miquel Paton 'envaeix' el Pati de la Diputació

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 23 de gener de 2016

El Pati del Palau de la Diputació acull fins al proper 21 de febrer l'exposició "Cartografia (És)", l'obra més recent de l'artista tortosí Miquel Paton (1959). Quadres de gran format i d'altres de mida reduïda, però tots amb un mateix fil conductor: l'abstracció aconseguida a través dels esquemes compositius i el joc cromàtic. Geometries plenes de color que amaguen una reinterpretació del seu territori més proper: les Terres de l'Ebre.

Foto: Diputació de Tarragona

Sota d'aquesta aparença formal hi trobem paisatges típics com el Delta de l'Ebre o els camps de conreu ebrencs.

Durant l'acte de inauguració s'ha posat de manifest que la pintura de Paton requereix una reflexió, que et permet traspassar l'estructura formal i arribar a l'essència de l'obra. És així quan arribes a l'origen, al territori ebrenc. El Pati de la Diputació torna a acollir l'obra d'aquest artista ja consolidat, després que l'any 1994 exposés "l'empremta del temps", amb quadres de la seva primera etapa.

Els espais expositius de la Diputació es refermen, d'aquesta manera, com una plataforma per a donar a conèixer els artistes del territori, que poden apropar les seves obres al ciutadà.

Miquel Paton és llicenciat en Belles Arts en l'especialitat de pintura per la Facultat de Sant Jordi de la Universitat de Barcelona. Des de l'any 1990 la seva obra ha estat protagonista de nombroses exposicions individuals i d'altres de col·lectives arreu del territori.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar