loader
menu

TGN aprova per gran majoria la regulació dels clubs cannàbics

El Circ dilluns, 25 de gener de 2016

Amb 23 vots a favor i 4 en contra s’ha aprovat la moció per regular els clubs cannàbics a Tarragona. La iniciativa, presentada conjuntament per Ciutadans, ERC, la CUP, Convergència i IC-V, ha comptat amb el vot a favor de tots els grups excepte el Partit Popular que, a través del seu portaveu, ha reclamat un debat més profund sobre la qüestió per no generar confusió entre la ciutadania.

Foto: circdetarragona.com

Foto: google.com

La votació dona llum verda al desenvolupament de la regulació que establirà les condicions que hauran de complir els clubs cannàbics que vulguin instal·lar-se a la ciutat.

La presentació de la moció ha comptat amb un ampli consens entre els grups municipals tal com ha destacat el portaveu de C’s, Rubén Viñuales qui ho considera una prova de la “necessitat de regular una qüestió fàctica que ja és una realitat”. C’s, autor del text presentat, ha destacat l’exhaustivitat del document presentat per no deixar marge a les males interpretacions.

En aquest sentit han especificat punts força detallats com, per exemple, l’edat mínima dels possibles membres dels clubs o la necessitat de restringir la pertinença als clubs tarragonins a persones empadronades a la ciutat per evitar un potencial turisme cannàbic.

Ha estat precisament aquest excessiu detall en el que s’ha fixat Ana Santos, tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, qui ha recordat que el text de C’s és només una moció i que, malgrat adoptar l’aspecte i el detall d’una ordenança, seran els tècnics pertinents amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana i amb les posteriors esmenes introduïdes en el debat en la mesa política els que s’encarregaran de dissenyar la regulació escaient.

L’única formació que s’ha posicionat en contra de la moció ha estat el Partit Popular. Després de la votació, el grup d’Alejandro Fernández ha criticat la forma del text, però ha aclarit que la seva negativa es deu a la manca d’un debat profund respecte qüestions sobre les quals no hi ha suficient informació. Fernández ha deixat la porta oberta a sumar-se al consens un cop s’aclareixin certs punts a desenvolupar.

Units en la necessitat de regular

“No podem continuar mirant cap a un altre costat” , han estat les paraules pronunciades per Cristina Guzmán de Convergència qui ha aprofitat el torn de paraula per remarcar la necessitat de desenvolupar una regulació “davant la proliferació dels clubs cannàbics com ja es fa a Reus i Barcelona”.

La CUP ha recordat la tasca realitzada per l’Associació Rosa Verda i ha incidit en la necessitat de desvincular el consum del cànnabis de les connotacions negatives generades per l’adquisició del producte a través de màfies organitzades i ha comparat la seva normalització amb la de l’alcohol i ha posat al mateix nivell els clubs cànnabis i els bars.

Per la seva banda, Arga Sentís, portaveu d’Iniciativa per Catalunya-Verds, ha recordat els usos terapèutics de la planta, i ha instat als grups del plenari que tenen representació al Parlament de Catalunya a recolzar la iniciativa legislativa popular que encetarà el debat per una regulació jurídica més àmplia pel que fa al consum del cànnabis.

“Aquesta votació posa a Tarragona en la línia de les ciutats que miren endavant”, ha declarat Pau Ricomà, portaveu d’ERC, qui ha lamentat que no s’hagi disposat d’un consens unànime i que la moció no s’hagi convertit en una declaració institucional. “Ens sembla bé que es faci un ús lúdic del cànnabis entre majors d’edat. Ara estem més conscienciats que les persones adultes tenen dret a fer-ne ús”, ha conclòs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar