loader
menu

El ple de TGN tomba la moció que volia aturar la construcció d'una escola privada a Boscos

El Circ dilluns, 25 de gener de 2016

El ple de TGN ha tombat la moció per la qual es sol·licitava la retirada de la concessió d’una finca pública a una escola privada d’idiomes que preveu instal·lar-se a Boscos. El text, presentat conjuntament pels grups municipals de la CUP, ERC i C’s, no ha aconseguit sumar cap suport més, i ha comptat amb les abstenció de Convergència i Iniciativa, i els vots en contra del grup socialista, Unió Democràctica i el Partit Popular. En total, el resultat de la votació ha estat de 14 vots en contra, 3 abstencions i 10 a favor.

Una imatge del solar on és previst que es construeixi la nova escola de Jigsaw British School, a Boscos. foto: circdetarragona.com

Josep Maria Milà, tinent d’alcalde d’Urbanisme, ha defensat amb fermesa el projecte i ha assegurat que tot i tractar-se d’una inversió privada, l’escola projectada serà de caràcter públic tal i com ho recull el planejament general del projecte. Milà ha comparat la cessió de terrenys públics a mans privades amb el cas de la TAP. El portaveu del grup d’Unió, Josep Maria Prats, ha qualificat l’escola de “valor afegit per la ciutat” i “d’oportunitat”.

D’altra banda, els partits contraris a la concessió, han argumentat que es tracta d’un greuge per la ciutadania tal com ha destacat Laia Estrada, de la CUP, qui considera que “no es pot regalar terrenys municipals a empreses privades”. Monica Alabart, d’ERC, ha compel·lit a l’Ajuntament a marcar-se com prioritària la defensa de l’escola pública i a mantenir les converses amb els veïns. De fet, aquesta manca de comunicació amb el veïnat també l’han esgrimit des de C’s i s’ha evidenciat amb dos cartells que hi havia entre el públic assistent i on es reclamaven més equipaments públics pel barri.

Altres propostes desestimades

Tampoc han vist la llum la moció d’ERC per construir un pas soterrat per vehicles a la Plaça dels Carros que segons el seu portaveu, Pau Ricomà, persegueix “apropar la ciutat al mar, deixar de donar-li l’esquena i alleugerir de vehicles el Carrer Reial”. així com la moció de Ciutadans per fer el museu del Nàstic a l’edifici del Banc d’Espanya que no ha aconseguit cap suport més enllà del propi grup.


Documents

Moció de retirar la concessió d'una finca pública a Boscos a una escola d'idiomes


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar