loader
menu

CIUTAT

Ballesteros reitera la seva defensa i acusa la CUP de persecució

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 26 de gener de 2016

Josep Fèlix Ballesteros ha declarat aquest matí durant més de tres hores al Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona en el marc del cas que investiga les presumptes irregularitats comeses per l’Institut Municipal de Serveis Socials de TGN en la contractació de l’empresa Inipro.

L'alcalde tarragoní, que ha declarat durant més de tres hores pel cas Inipro, considera que els anticapitalistes persegueixen objectius polítics incitant aquest procés judicial

Convençut d’haver obrat bé i dins la legalitat, l’alcalde ha sostingut davant del jutge el mateix argument esgrimit fins ara i ha declarat que “tenia l’obligació de validar les factures, perquè si hi ha un servei prestat, s’ha de pagar” i justifica les seves decisions dient que malgrat els avisos d’il·legalitat que hi havia sobre els pagaments, de no haver-los fet efectius, hagués incorregut en un delicte d’enriquiment injust per part de l’administració.

Ballesteros es mostra "tranquil i confiat" a la sortida. foto: Guillem Roqué

El batlle ha arribat acompanyat d'algunes de les cares més conegudes del grup municipal socialista. foto: Guillem Roqué

Gran expectació mediàtica a l'entrada del batlle al Jutjat. foto: Guillem Roqué

Ballesteros ha entrat el jutjat quan eren gairebé les 9.30 del matí envoltat pels pesos pesants dins ddel grup municipal socialista (Pau Pérez, Begoña Floría, Javier Villamayor i la regidora de Serveis Socials, Ana Santos, entre d'altres) i n’ha sortit quan faltaven pocs minuts per les 13.00 del migdia.

A la sortida, ha afirmat que ha contestat totes les preguntes que se li han formulat durant la jornada i que “s’hi ha esplaiat, per donar la cara”. Amb la seva declaració, el batlle considera acreditat “claríssimament” amb l’aportació d’un informe tècnic que la prestació del servei era necessària i ha incidit en que la contractació d’empreses externes com en aquest cas és un acte habitual quan els recursos municipals no són suficients.

Respecte les irregularitats pel que fa a la contractació de personal, ha reiterat que no ni ell ni cap alcalde té competències al respecte i que, per tant, no té cap tipus d’influència en el procés.

Si es demostren els fets dels quals sospita el jutge, podrien ser constitutius de quatre delictes: prevaricació, tràfic d’influències, malversació i alteració de preus de subhasta pública.

Víctima d’una persecució política

El batlle ha demanat que es deixi treballar a la justícia i que es mantinguin fora de joc les pressions polítiques. Segons ha afirmat, està sent objecte d’una persecució injusta i considera que el procés amaga “un objectiu polític de la CUP que vol posar-lo al disparador”. Va ser precisament aquesta formació la que va posar en marxa el procés arran d’una denúncia feta el juliol del 2013.

Més declaracions en els propers dies

A banda de l’alcalde, 10 persones més hauran de declarar davant del jutge, entre aquestes l’ex regidora de Serveis Socials Victòria Pelegrín, l’ex gerent de l’IMSS Antonio Muñoz, i diferents homes i dones, molts dels quals mantenen certa vinculació amb el Partit dels Socialistes de TGN. Antonio Muñoz també havia de declarar avui, però la seva compareixença s’ha suspès i s’ha ajornat fins el dia 1 de febrer. Les següents dates de declaració de la resta de testimonis seran el 5, 9 i 23 de febrer, i l’1 de març, tots al Jutjat d’Instrucció Número 1 de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar