loader
menu

CIUTAT

Gir de 180 graus en la venda d'accions de la societat Nàutic TGN SA

El Circ Ciutat dimarts, 26 de gener de 2016

Gir de 180 graus graus en el procés de venda d'accions de la societat Nàutic Tarragona SA. Quan tot feia preveure que el Reial Club Nàutic Tarragona (RCNT) passaria a adquirir la majoria accionarial, ara, el Fons d'Inversió MSS ha donat un cop efecte a tota l'operació.

Foto: circdetarragona.com

Els representants de MSS han fet valer que d'acord amb els estatuts de la societat, el RCNT no ha exercit el seu dret preferent de compra d'accions durant el termini establert i per això ha formalitzat la seva intenció de fer-se amb el 66 per cent de les accions de la societat. En cas d'aconseguir-ho, MSS Real State preveu una inversió de 2,5 milions d'euros i la revitalització del Port Esportiu de Tarragona i de tot l'entorn.

Anem per parts. L'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) és l'accionista majoritari (35%), seguit del Reial Club Nàutic de Tarragona (30%), el particular Jesús Martín (25%), Hormipresa (6%) i petits accionistes (2%).

Ara fa uns dies, el Reial Club Nàutic de TGN, propietari del 30 per cent de títols de la societat, va anunciar que s'acollia al dret preferent de subscripció d'accions i que havia arribat a un acord per adquirir un paquet del 25 per cent propietat de l'ex gerent Jesús Martín. El termini per haver-ho fet s'ha esgotat sense que l'operació s'hagi dut a terme.

Això ha activat els epresentants del fons d'inversió, qui ja va fer una oferta d'adquisició del 66 per cent d'accions de Nàutic SA el passat 25 de novembre de 2015. Ara ha sol·licitat formalment la compra dels títols. Ho ha fet acollint-se a l'article 9 dels Estatuts de la pròpia societat Nàutic TGN SA, on es parla de la transmissió d'accions.

Els Estatuts ho recullen

Els arguments que defensa MSS Real State España per executar l'opció de compra es recullen en l'apartat on es parla de terminis: "[...] Finalizado este plazo, sin que por los socios se haya hecho uso del derecho de preferente adquisición, el accionista quedará libre para transmitir sus acciones a la persona y en las condiciones que comunicó a los administradores, siempre que la transmisión tenga lugar dentro de los dos meses siguientes a la terminación del último plazo indicado [...] (consulta el contingut íntegre de l'article 9 en el document adjunt)

MSS ha entrat per registre al Nàutic TGN SA la seva voluntat de compra. La societat Nàutic TGN SA disposa ara d'un un termini de 10 dies per comunicar-ho a tots els seus accionistes, entre els quals el RCNT, qui ja hauria perdut els drets de compra. Haurien expirat el passat 22 de gener.

Nou escenari: 60 dies per fer la compra-venda

Fonts d'MSS han explicat al Circ que ells mateixos també han traslladat el nou escenari a tots els propietaris: Autoritat Portuària (35 %), Reial Club Nàutic TGN (30%), Jesús Martín (25 %), Hormipresa (6 %) i petits accionistes (2 %) i s'han assegurat que ho han rebut. Ara fa uns dies, el president del RCNT, Manel Cremades, va explicar al Circ que havien arribat a un acord amb Jesús Martín per comprar-li el seu paquet accionarial, valorat en uns 108.000 euros. Cremades, però, no va detallar si es tractava d'un acord verbal, per escrit o davant de notari.

Segons ha pogut saber El Circ, MSS Real State ja ha contactat amb Jesús Martín, qui, en compliment dels estatuts, accediria a vendre el seu 25 per cent. D'aquesta manera, l'acord anunciat pel Club Nàutic quedaria en paper mullat perquè, oficialment, no s'ha fet cap pagament per transmissió d'accions.

MSS també ha contactat amb Hormipresa, que controla un 6 per cent del total, i que també s'avindria a vendre el seus títols. D'acord amb el nou escenari, traslladat ja a totes les parts interessades, ara s'obre un període 60 dies perquè la resta d'accionistes digui altre cop si vol vendre o no. MSS, fins i tot, proposa una data per fer efectiu el pagament: el proper 10 de març. 21,66 euros per acció; una operació que suposa una inversió de més de 400.000 euros.

L'Autoritat Portuària, ara obligada a vendre

La rigidesa de la llei, en aquest cas, dels estatuts de Nàutic TGN SA, ho deixa clar. Als RCNT se li ha acabat el temps i no ha comprat, i ara torna a ser el torn dels inversors externs. El nou gir, a més, hauria de reactivar les gestions perquè l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) vengui els seus títols (35%) a MSS; una operació que només requereix d'un informe favorable de Puertos del Estado, amb què es donarà llum verd a la venda, desig exprés de l'APT, qui sempre ha defensat la seva posició venedora d'acord amb instruccions del Govern de Madrid.

Els empresaris del Port Esportiu, esperançats

El nou escenari també il·lusiona els empresaris del Port Esportiu. Fonts de l'associació AEPORT confien que l'Autoritat Portuària no posarà pals a les rodes i autoritzarà la venda d'accions a MSS. Els propietaris dels locals del Port creuen que no es pot deixar escapar una oportunitat com la que plantegen els empresaris que lideren el projecte d'MSS perquè és l'única manera de revitalitzar l'espai i envien un missatge a l'APT, de moment, accionista majoritari de la societat: "MSS és l'únic que va presentar l'oferta i el projecte en els terminis previstos, té capacitat d'inversió i a més, el preu de compra d'accions es va fixar d'acord amb una taxació encarregada per l'Autoritat Portuària. Sempre han defensat que estan en posició venedora."

Des d'AEPORT argumenten el seu suport al projecte d'MSS perquè "el club Nàutic no té projecte ni tampoc té diners". Segons ha pogut saber El Circ, la proposta de compra d'accions de MSS porta vinculada una inversió de 2,5 milions d'euros pels pròxims vuit anys.


Documents

Article 9 Estatuts Nàutic TGN SA


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar