loader
menu

CIUTAT

El Port de Tarragona rep el vaixell amb major capacitat del món per al transport de betum asfàltic

El Circ Ciutat dimecres, 27 de gener de 2016

Durant aquest darrer cap de setmana, el navili Asphalt Splendor ha carregat 33.000 tones de betum asfàltic al pantalà d’ASESA. Construït expressament per aquest propòsit al 2015, aquesta és la primera operativa de càrrega que realitza l’embarcació al Port de Tarragona.

El buc Asphalt Splendor. foto: youtube.com

El capità del vaixell rep una mètopa de mans de Genoveva Climent,directora Comercial i de Desenvolupament Corporatiu del Port. foto: Port de Tarragona

L’Asphalt Splendor va atracar al Port de Tarragona procedent d’Egipte. El vaixell té una eslora de 179,90 metres, una màniga de 30,60 metres y un calat de 10,40 metres. La càrrega embarcada a les instal·lacions d’ASESA s’exportarà a Nova Zelanda i Hawaii. L’operació marca una nova fita en la capacitat logística de betum asfàltic d’ASESA que consolida les càrregues de vaixells de gran tonatge a les instal·lacions del Port de Tarragona, gràcies a la important capacitat de fabricació i emmagatzematge de determinades qualitats de betum a la seva refineria.

Hi ha d’altres vaixells amb superior capacitat de càrrega de betum, però tots ells són petroliers adaptats a les especials característiques d’aquest hidrocarbur.

La directora Comercial i de Desenvolupament Corporatiu del Port, Genoveva Climent, ha entregat una mètopa al capità de l’Asphalt Splendor, en un acte que ha comptat també amb la presència de Alfonso Ramos, responsable del departament de Desarrollo de Negocio de Asfaltos Españoles, SA (ASESA); i Javier Pereira, Branch Manager de Alfaship, consignatària del vaixell.

Asfaltos Españoles, SA es un operador logístic que opera al Port de Tarragona des de l’any 1965, opera anualment una mitjana de 200 bucs-tanc, amb els què importa i exporta aproximadament més de dos milions de tones l’any. ASESA lidera la producció de betum asfàltic amb una producció del 45% del total de l’Estat. L’empresa consignatària Alfaship Internacional, SA opera amb oficina pròpia al Port de Tarragona i està present al mercat espanyol des de fa gairebé 25 anys, al llarg dels quals l’empresa ha sabut posicionar-se entre els principals agents naviliers europeus.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar