loader
menu

CIUTAT

Pàrquing Jaume I: La gran hipoteca de tots els tarragonins

Sergi Casado Ciutat dimecres, 27 de gener de 2016

L'Ajuntament de Tarragona ha obert les portes del pàrquing Jaume I als mitjans de comunicació. No ha anunciat cap novetat sobre els futurs usos del recinte, ni tampoc sobre cap dels tres litigis judicials que hi ha en curs.

Tan sols s'ha tractat d'una visita a les instal·lacions, com algun cop ja ha fet el consistori tarragoní amb altres equipaments municipals, com la Tabacalera o el Teatre Tarragona, entre d'altres.

La dels periodistes era la primera tongada de visitants als budells de l'aparcament maleït, ja que a la tarda hi han anat representants de tots els partits amb grup municipal. Una manera d'escenificar que el futur del Jaume I es prendrà de manera consensuada entre tots els partits.

El punt de partida podria ser un espai polivalent i que faci també de centre cívic, però l'Ajuntament vol apostar per un concurs d'idees i la resta de grups també faran les seves propostes. El debat pot ser llarg.

La visita ha servit perquè l'equip de govern de Ballesteros ensenyi els budells del Jaume I després d'un bon grapat d'anys, en què quasi sempre és notícia pels tribunals.

Búnkers, abandonament, foscor

Un cop s'han obert les portes, la imatge de l'abandonament ja es percep en la planta de recepció dels vehicles, la més noble. La perplexitat arriba quan es topa amb l'interior real de l'aparcament, un búnker de ciment ple de ferralla en procés d'oxidació i molta maquinària pesada que tampoc serveix per a res. Buidor, foscor, fred.

El Jaume I consta de dos grans búnkers on s'hi havia de bastir el gran aparcament intel·ligent. El primer és el més gran, i està format per desenes de nínxols fets de ferralla; al més petit, on a part de fileres de nínxols, també hi havia el sistema contra incendis, que hauria funcionat amb escuma, i amb un motor que va costar un milió d'euros.

Un milió d'euros que s'afegeix als 29 que, oficialment, reconeix, de moment, l'Ajuntament de Tarragona, en un projecte pressupostat inicialment en 3,9. A més, fins el 2021 les arques municipals pagaran 1 milió d'euros anualment, i fins el 2043 "només" uns 800.000 euros.

(Consulteu la galeria de fotos)


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar