loader
menu

CIUTAT

Una ruta per TGN acostarà els escenaris reals de la Guerra Civil als estudiants

El Circ Ciutat dijous, 28 de gener de 2016

Els Llocs de la Memòria és una recorregut pedagògic destinat a alumnes de 4rt ESO i 2n Batxillerat per treballar més a fons i des dels escenaris reals el que va significar la guerra civil a la ciutat. La iniciativa s’ha posat en marxa des del Servei Educatiu del Tarragonès de la Generalitat de Catalunya i l’Arxiu Municipal i té per objectiu de contextualitzar dins el currículum una sèrie de llocs relacionats amb el conflicte bèl·lic i la posterior repressió franquista.

Visita al refugi de l'Ajuntament. foto: Mauri

La proposta curricular de Batxillerat del Departament d’Ensenyament fa especial èmfasi en el treball que han de dur a terme els alumnes d’aquest nivell per tal de ser competents en la recerca, així com en la gestió i el tractament de la informació. Per aquesta raó, la iniciativa els hi facilita l’accés a dades a través de documents originals de l’Arxiu Històric de la Ciutat, la Biblioteca Hemeroteca Municipal i Centre d’Imatges de Tarragona. Al mateix temps, també els hi mostra els llocs més propers de la seva ciutat directament relacionats amb els continguts del currículum.

La ruta parteix de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, on es fa una introducció general a la Guerra Civil i el Franquisme i també es posa en relació amb l’explicació i exposició de fonts documentals. La visita continua pel refugi antiaeri de l’Ajuntament, testimoni dels bombardejos que van assotar la ciutat entre 1937 i 1929; l’Antiga Audiència, edifici on es van celebrar els judicis del franquisme; la presó de Pilats on podran conèixer les condicions de vida dels empresonats, i la presó habilitada de dones de les Oblates.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar