loader
menu

CIUTAT

TGN vol fer un cens de tots els seus gossos

El Circ Ciutat dijous, 28 de gener de 2016

En el marc de la seva conferència, l'alcalde Ballesteros també s'ha referit a l'incivisme, a la neteja i també als gossos i als propietaris que no recullen les tifes de les seves mascotes. Ballesteros ha anunciat que el consistori tarragoní es proposa fer un estudi de les "femtes" dels gossos tarragonins, per poder elaborar un cens municipal i tenir el propietari registrat.

Ho vol fer estudiant l'ADN dels excrements dels animals, per així, tenir identificats tots els propietaris. L'Ajuntament també impulsarà programes adreçats a educar en la convivència cívica

"Posarem en marxa l’ADN de les femtes dels gossos. Fins aquí podria semblar un tema frívol però invertim massa esforços i diners en netejar el que alguns amos de gossos embruten. No desistirem fins aconseguir que la gent respecti i estimi la ciutat igual que casa seva", ha exclamat Ballesteros.

Foto: circdetarragona.com

Es tracta d'una iniciativa, segons ha afirmat en la seva conferència, "que persegueix identificar tots els gossos de la ciutat amb l’objectiu de multar als seus amos en el cas que embrutin el carrer."

Un milió d'euros anual, la factura de l'incivisme

L'alcalde també ha anunciat altres mesures per combatre l'incivisme i per mantenir neta Tarragona; unes actuacions que costen cada any més d'un milió d'euros. “Vull una ciutat neta, endreçada i al servei de la gent”, ha dit. Per aquest motiu, Ballesteros ha explicat que incrementarà els esforços per evitar tenir contenidors malmesos, recollida de residus incontrolats, neteja de pintades i grafitis i reposició de jocs infantils, bancs i papereres.

“En incivisme i neteja, no en deixarem passar ni una”, ha amenaçat l'alcalde, qui també ha destacat l'èxit del sistema de control de plagues del que, ha subratllat, sentir-se’n “especialment orgullós. La queixa per la presència de paneroles i rates ha disminuït en els darrers anys un 50%”.

Programes per educar en la convivència

Una altra de les novetats que ha anunciat Ballesteros és la imminent posada en marxa també de programes adreçats a educar en la convivència cívica des de l’Institut Municipal d’Ensenyament (IMET).

"Si no ho fem, la nostra generació haurà fracassat en educar els joves en la consciència de què el carrer és com casa de tots. Només aconseguirem un espai públic de qualitat si als esforços econòmics hi sumem la conscienciació i el civisme de la ciutadania, enfortint el sentiments de pertinença a cada barri i, per extensió, al conjunt de Tarragona", ha argumentat l'alcalde.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar