loader
menu

Ballesteros amaga el món smart i recupera la 'política de les petites coses'

El Circ dijous, 28 de gener de 2016

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, és conscient que el mandat que l'espera no serà gens fàcil. Per això, durant la conferència anual que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha recuperat part del missatge dels seus primers anys, aquell centrat en la famosa "micropolítica", la que resolia els petits problemes quotidians.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.comFotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Aquella idea s'ha actualitzat. Ara se'n diu" la gestió de les petites coses, les coses quotidianes, aquelles que ens fan la convivència més fàcil". Ballesteros, en un to molt conciliador i institucional i davant d'un auditori de prop de 200 persones, ha reconegut que serà necessari molt consens i molt diàleg per fer tirar endavant la ciutat. A més, per primer cop en molts anys ha evitat referir-se el concepte d'smart city que tant ha defensat i alhora ha mostrat un optimisme ja no compulsiu, sinó "objectiu".

També ha fet una crida a superar "aquest pessimisme endèmic tant tarragoní que no ens deixa veure que tenim un futur amb grans oportunitats”.

L'alcalde té clar que el gran objectiu és "donar respostes efectives als problemes, necessitats i expectatives de tots els tarragonins i tarragonines”. Resoldre els problemes quotidians i estar pendents dels que "estan oberts de manera permanent". Per això, la recepta de Ballesteros és clara: "Ambició i proximitat".

Capitalitat, estabilitat política i Jocs

L’altre eix clau que marcarà aquests propers anys és que “Tarragona exerceixi la capitalitat dins una realitat metropolitana emergent”. I ha afegit: “Tarragona exigeix una majoria estable que permeti prendre decisions en comptes de perdre temps en discussions estèrils o entrebancs, en moltes ocasions inadmissibles”.

L’alcalde també ha demanat “superar les visions parcials, interessades o les estratègies partidistes per trobar solucions de consens que siguin bones per a tothom. Per mi –ha afegit– l’estratègia en majúscules és Tarragona”.

Pel que fa als Jocs, ha recordat que ja hi ha màquines treballant, però després ha admès que en el patrocini privat van justos de temps. Tot i això, "seran uns grans Jocs perquè donarem resposta a grans reptes organitzatius i de seguretat, però també perquè serà una gran oportunitat per demostrar al món que si hi ha voluntat la pau, el diàleg i la comunicació intercultural són possibles. Això, sense oblidar el llegat que deixaran a la ciutat".

L’alcalde ha concretat també el seu model de ciutat: “amable, endreçada, amb bona convivència, que aprofita les seves possibilitats de creixement urbanístic de manera racional, equilibrada i sostenible, que defensa i lluita per les seves infraestructures, que es projecta a l’exterior amb esdeveniments com Tàrraco viva, el Concurs de Castells o els Jocs de 2017 o amb segells de qualitat com el Patrimoni Mundial”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar