loader
menu

El govern de Ballesteros fa un gir a la dreta

El Circ dilluns, 01 de febrer de 2016

Via lliure finalment al pacte tripartit entre el PSC, PP i Unió a l'Ajuntament de Tarragona. L'executiva local socialista ha beneït la proposta que els ha presentat l'alcalde Ballesteros, i que s'ha estat cuinant durant tot el cap de setmana, quan, inicialment, el calendari no preveia tanta celeritat. "Abans de tres mesos, o acord de govern, o de governabilitat", va explicar Ballesteros durant la seva conferència de la setmana passada.

L'executiva del PSC a TGN beneeix el pacte de govern amb el PP i Unió. L'acord "Tarragona és futur" es presentarà demà al matí a Casa Canals. El PP controlarà Via Pública, Turisme i la Marca Tarragona, i Alejandro Fernández serà primer tinent d'alcalde. Cultura passarà a mans del regidor d'Unió, Josep Maria Prats

Durant la reunió de l'executiva socialista no ha estat necessari votar, ja que la proposta defensada per l'alcalde ja comptava amb quòrum suficient.

En primer terme, els regidors José Luis Martin (esquerra) i Alejandro Fernández, del PP. Foto: circdetarragona.com

L'entesa entre socialistes, populars i el regidor democristià, ja bastida des de fa setmanes, s'esceneficarà finalment demà mateix, al matí, a la Casa Canals, on es presentarà l'acord "Tarragona és futur", el nom amb que s'ha batejat l'entesa tripartita. El PSC tarragoní fa un viratge brusc i s'alia amb els socis amb que darrerament s'hi ha trobat més còmode i que, a priori, semblen més dòcils.

L'equip de govern del PSC tarragoní ha passat d'aliar-se amb ERC durant el primer mandat (2007-2011) amb un govern 'progressista i d'esquerres' a confeccionar-ne ara un de nou fins el 2019 amb dos nous companys de viatge. El PP hi aportarà els seus quatre regidors: Alejandro Fernández, Immaculada Rodríguez, José Luis Martin i Maribel Negueruela. i Unió, el seu regidor Josep Maria Prats.

Alejandro Fernández tornarà a tastar poder al consistori tarragoní i es convertirà en primer tinent d'alcalde, superant en l'esglaó a tots els pesos pesants socialistes, com Villamayor, Pau Pérez i Begoña Floría. Els populars s'encarregaran del Departament d'Ocupació de Via Pública, per on passen la gran majoria dels actes que se celebren a la ciutat durant tot l'any.

Tal com ja va transcendir fa setmanes, els populars també controlaran Turisme, la Marca Tarragona i la presidència d'Aparcaments Municipals, entre d'altres noves responsabilitats.

La cartera per al regidor d'Unió, Josep Maria Prats, serà Cultura, però sense Festes ni tampoc Patrimoni, que s'ho queda finalment el PSC. L'àrea de Cultura de la ciutat torna a mans d'Unió després de l'etapa d'Albert Vallvé, dins de la federació CiU. El salt de Prats és considerable, ja que en pocs dies ha passat de desvincular-se de CiU, a tenir grup propi dins del consistori, i ara passarà a ser regidor de l'equip de govern.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar