loader
menu

CIUTAT

Una competició escolar promou la ciència i la tecnologia a través de les construccions de LEGO

El Circ Ciutat dimarts, 02 de febrer de 2016

BASF i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili organitzen la cinquena edició de la FIRST LEGO League a Tarragona, un concurs que convida els joves d’entre 10 i 16 anys a divertir-se tot descobrint la ciència i la tecnologia. Enguany la competició estableix un nou rècord de participació amb 32 equips provinents de 22 escoles de la província de Tarragona. El repte tindrà lloc el 6 de febrer a partir de les 9 del matí a les instal·lacions de la Fira de Reus

Imatges de la Gran Final FLL World Class. foto: FLL

Imatges de la Gran Final FLL World Class. foto: FLL

La FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League Sota la parteix de la premissa de fomentar vocacions en els camps de la ciència i la tecnologia i de promoure els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora, a través de la resolució de reptes amb els famosos blocs de construcció de LEGO. Aquesta edició, denominada “Trash Treck”, s’enfoca a la gestió de residus. En ella, la vintena d’equips participants d’11 ciutats diferents, exploraran el món dels residus per resoldre problemes reals de la seva gestió. A més a més, construiran i programaran un robot autònom per resoldre una sèrie de missions utilitzant tecnologia LEGO Mindstorms.

La competició s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A Espanya hi haurà desafiaments en diferents ciutats, un d’ells el de reus, i on els millors participants guanyaran una plaça per la Gran Final de la FIRST LEGO League Espanya. També en la mateixa data es celebrarà la Junior FIRST LEGO League, en la que més d’un centenar de nens i nenes d’entre 6 i 9 anys podran descobrir que tirar alguna cosa a la brossa no es més que el principi de tot un procés.

La competició es va presentar al centre de visites de la química a La Canonja i va comptar amb la presència de la directora del centre de producció de BASF a La Canonja, Anne Berg; el rector d’estudiantes i Comunitat Universitaria de la URV, Josep Anton Ferré; el director de l’ETSE, Domènec Puig, i el regidor d’Innovació, Empresa i Ocupadió de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar