loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'univers dels clics de Playmobil arriba a Tarragona

Guillem Roqué Cultura i patrimoni divendres, 05 de febrer de 2016

Arriba a Tarragona una innovadora proposta educativa que combinarà lleure en família i col·leccionisme. Es tracta d’Esplay, un centre lúdic itinerant que recorre a les famoses figures de Playmobil per construir un ambient on petits i grans poden aprendre i jugar plegats. Al mateix temps, oferirà als amants dels clics l’oportunitat d’assistir a una Fira de col·leccionista amb un gran nombre de peces per comprar o intercanviar. L’Esplay es podrà visitar els propers 20 i 21 de febrer de forma gratuïta i s’instal·larà al Refugi número 1 del Port de Tarragona.

Activitats per petits i grans organitzades per Esplay. foto: Esplay

Activitats per petits i grans organitzades per Esplay. foto: Esplay

Activitats per petits i grans organitzades per Esplay. foto: Esplay

Activitats per petits i grans organitzades per Esplay. foto: Esplay

Font: Esplay

Durant el cap de setmana, de 10 a 14 del matí i de 16 a 20 de la tarda, les instal·lacions del Port acolliran tot un seguit d’activitats que s’oferiran de forma permanent i constant per a que les famílies puguin participar-hi independentment de l’hora a la que arribin. Les activitats, pensades per un públic familiar i especialment per nens d’entre 2 i 12 anys, inclouran jocs i tallers creatius. Un altre dels reclams de la cita serà els diorames, muntatges de gran format que escenificaran i recrearan alguna escena i que, per contextualitzar la visita al seu pas per Tarragona, es prepararà per l’ocasió un muntatge inspirat en l’esplendor de la Roma clàssica.

Paral·lelament i al mateix espai, s’organitzarà la Fira de col·leccionisme i intercanvi on els més aficionats podran trobar mitja dotzena de parades amb productes i complements Playmobil i altres elements relacionats amb l’esdeveniment.

Aquest projecte educatiu va néixer el setembre de l’any passat a Granollers, i té per objectiu ajudar els nens i nenes a adquirir hàbits i valors positius a través d’una sèrie de jocs didàctics que afavoreixen pràctiques educatives entre pares i fills d’una forma interactiva, dinàmica i dialèctica. “Mesclem dos conceptes”, explica Ignasi Puig, fundador d’Esplay, “d’una banda hi tenim el concepte de lleure educatiu que fomenta el creixement motriu i cognitiu, i de l’altra la coeducació, és a dir, l’educació en família. Nosaltres posem les eines necessàries i proposem opcions de joc que fomenten la interaccionar entre adults i nens”.

Esplay ja ha visitat altres ciutats catalanes com Olot i Figueres i, conscient de l’afició de la demarcació pels clics de Playmobil, confia en que l’edició tarragonina sigui tot un èxit. Per dinamitzar la cita, s’organitzarà entre els assistents un sorteig d’un lot de productes de Playmobil.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar