loader
menu

CIUTAT

El Ministeri de Foment s'oblida de Tarragona

El Circ Ciutat dimarts, 12 de març de 2013

El Govern espanyol aposta perquè el Corredor del Mediterrani sigui menys mediterrani i passi per Madrid, però no fa cap menció de Tarragona. Això és el que es desprèn de la nota enviada pel ministeri de Foment arran de l'acte que s'ha celebrat a Brusel·les, en el qual, la ministra de Foment, Ana Pastor ha signat un acord amb els seus homòlegs de França, Itàlia, Eslovènia i Hongria per donar impulsar al transport ferroviari de mercaderies a través de l'anomenat Corredor del Mediterrani.

Imatge de l'acte de signatura de l'acord a Brusel·les entre diferents ministres de transports de la UE. A la dreta, Ana Pastor. / cedida

L'acord estableix que la Comissió Executiva del Corredor ferroviari de mercaderies número 6 fixa una ruta inicial, prèviament definida en el reglament comunitari, que surt d'Almeria i passa per València, Madrid, Saragossa i Barcelona. Des de la capital catalana puja cap a Marsella, Lyon, Turín, Milà, Verona, Pàdua, Venècia, Trieste... fins arribar a la frontera entre Hongria i Ucraïna. Pel que es veu, obvia fer cap menció a Tarragona, i molt menys com es farà la connexió entre Saragossa i Barcelona: via Constantí o per Sant Vicenç de Calders.

La inclosió de Madrid posa de manifest que la cúpula del PP continua defensant la idea de corredor central, a diferència del que es pensa des del Partit Popular de Tarragona, que defensa el seu pas íntegrament pel Mediterrani i, per descomptat, per la ciutat de Tarragona. La proposta aprovada a Brusel·les, però, no forada els Pirineus, com sí preveia inicialment el Corredor Central.

La ministra del PP ha reiterat el compromís “inqüestionable” del govern de Mariano Rajoy amb el projecte de corredor signat a la capital comunitària, com ho demostra la licitació de les obres d'implantació d'ample europeu, així com el pressupost consignado en las cuentas de 2013, que asciende a 1.079 millones de euros. Aquest acord confirmaria la voluntat del Govern espanyol de fer passar com a part del Corredor Mediterrani allò que s’havia anomenat “Corredor Central”.

El titular del comunicat indueix a error

Fonts de la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona han explicat que el que s'ha signat a Brusel·les "no és la ruta del Corredor del Mediterrani, sinó únicament el trajecte d'un ramal de mercaderies del mateix corredor, en concret el número 6, ja acordat el 2010". Fins i tot, el mateix alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, hauria demanat explicacions als representants del PP a Tarragona per l'exclusió de la ciutat en el document. Des de la Subdelegació també s'admet que es tracta d'un error en el titular de la nota enviada pel Ministeri de Foment, el qual pot induir a confusió, com així ha estat. En qualsevol cas, el comunicat emès per Foment parla obertament d'un acord pel transport de mercaderies pel Corredor del Mediterrani i, en cap moment, especifica que es tracti del ramal número 6.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar