loader
menu

CIUTAT

L'estudi epidemiològic del Camp de TGN es posa en marxa

El Circ Ciutat divendres, 05 de febrer de 2016

Primers moviments perquè es posi en marxa un estudi epidemiològic a les comarques del Camp de Tarragona. Aquesta setmana ha tingut lloc la primera reunió oficial entre tots els actors que treballaran conjuntament perquè l'iniciativa es faci realitat: Ajuntament de Tarragona, la Fundació Mediterrània i la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) i el Departament de Salut de la Generalitat a Tarragona.

Foto: Fundació Mare Mediterrània

Aquesta primera reunió ha servit per començar a posar les bases i planificar com ha de ser l’estudi epidemiològic, quines han de ser les prioritats i el seu recorregut en el temps, entre d’altres qüestions. Tothom ha pogut donar el seu punt de vista per confeccionar aquest estudi que ha de servir per establir científicament l'impacte que les activitats que es desenvolupen al territori puguin tenir sobre la població resident.

Un cop acabada la trobada, el president de Fundació Mare Terra, Ángel Juárez, s’ha mostrat “satisfet” ja que “un cop que políticament es va aconseguir l’estudi epidemiològic, ara toca el més important, que és posar-se a treballar per dur-lo a terme. Tenim molta feina per endavant perquè es tracta d’un assumpte d’una elevada complexitat, però avui ja hem donat la primera passa i ara ja no ens aturarem”. Juárez ha afegit que “nosaltres ens hem compromès a fer públiques totes les dades derivades de l’estudi segons ens vagin arribant”.

Cal recordar que si aquest estudi epidemiològic –que era una reivindicació històrica de Mediterrània- és una realitat és perquè l’entitat ecologista va iniciar una recollida de signatures online que va superar les 5.000 adhesions. Amb la força obtinguda gràcies al suport popular, es va presentar una moció a l’Ajuntament que el plenari municipal va aprovar el 17 de juliol del 2015 per una àmplia majoria.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar