loader
menu

CIUTAT

La Catedral de TGN serà objecte d'un estudi sobre el patrimoni identitari europeu

El Circ Ciutat diumenge, 07 de febrer de 2016

Un dels elements més emblemàtics i autèntics de l’skyline no només de Tarragona, sinó de moltes altres ciutats europees són les catedrals. La memòria o la creació d’un imaginari urbà europeu partint de les catedrals i del seu entorn és una de les bases sobre les que s’edifica el projecte “Paisatge i patrimoni identitari d’Europa: ciutats catedralícies com a memòria viva”, seleccionat la setmana passada dins el programa d’ajuts RecerCaixa i premiat amb una dotació econòmica de 99.500€.

Foto: circdetarragona.com

El projecte

Aquest projecte, integrat en una xarxa de ciutats europees catedralícies, agafa com a centre d’estudi la Catedral de Tarragona amb l’objectiu d’evidenciar que el patrimoni dels centres històrics de les ciutats catedralícies és portador de principis axiològics de la identitat europea, de la memòria col·lectiva i de la construcció del paisatge real i imaginari. Precisament Gerardo Boto, explicava aquest “eix d’europeïtzació” afirmant que “l’Europa amb la que ens reconeixem es construeix durant l’edat mitjana i troba en les seves catedrals la seva expressió patrimonial més explicita”.

El projecte en sí es presenta com un element innovador pel seu caràcter referencial i reproduïble, aplicable a la recerca i a l’ús social pel reconeixement de principis d’identitat europea, de les institucions culturals i democràtiques, tot difonent l’ús sostenible de les ciutats catedralícies.

Gràcies al caràcter pluridisciplinari de l’equip investigador, els resultats seran aplicables a la investigació, a les accions socials, a l’impacte educatiu i proporcionarà recomanacions polítiques que evidenciaran com aquestes ciutats són marcs referencials d’un patrimoni material i uns principis socials i culturals pan-europeus.

El projecte es va presentar ara fa uns dies, a la casa Castellarnau. La consellera de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona Begonya Floria, el va definir com “un projecte molt apassionant, amb un discurs interessant sobretot pels amants del patrimoni” i va evidenciar la voluntat de buscar eines per poder amplificar i aplicar els resultats del projecte a la ciutat.

La presentació va anar a càrrec de l’equip d’investigació liderat per Gerardo Boto de la Universitat de Girona, juntament amb el professor del Departament de Gestió d’Empreses, Mario Arias i format pels professors de la Universitat Rovira i Virgili Santiago Castellà, Marta Serrano, Ester Lozano i Antoni Pérez Portabella.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar