loader
menu

La CUP preguntarà per l'endeutament real de l'empresa municipal de mercats

El Circ dilluns, 08 de febrer de 2016

La CUP portarà al plenari de febrer una operació financera efectuada per l'empresa municipal de mercats de Tarragona l'any 2010, que va comportar l'assumpció d'un deute de 12 milions d'euros.

Foto:basecomite.blogspot.com

La formació anticapitalista preguntarà quines van ser les motivacions que van dur Espimsa a comprar el 90% de les accions d’Aparcamientos Lubasa el 2010, quantificades en la xifra anterior.

La construcció dels aparcaments de l’avinguda de Catalunya, de Joan XXIII i de la Rambla President Companys es va fer mitjançant una Unió Temporal d’Empreses (UTE) entre Espimsa i Lubasa Aparcamientos SL. Primerament, amb una participació del 60% per part d’Espimsa i el 40% per part de Lubasa i, posteriorment, amb un “moviment estrany”, Lubasa arribaria a adquirir el 90% de les accions.

L’explicació formal a la qual ha tingut accés la formació independentista demostra que el 2010 l’Ajuntament i Espimsa van acordar comprar el 90% de les accions a Lubasa com a conseqüència d’una clàusula segons la qual, en cas de fallida d’algun dels socis, l’altre hauria de respondre de forma “solidària”amb el deute.

Així, davant la fallida de Lubasa l’Ajuntament, que ja havia iniciat la construcció del nou Mercat Central, va haver de fer front a una càrrega econòmica inesperada de 12 milions d’euros (10M d’euros de préstec bancari i 2M d’euros per a Lubasa).

Per a la candidatura independentista, aquest “contratemps” econòmic, que obligà a un nou endeutament, juntament amb la promesa incomplerta de subvenció per part del govern estatal del govern estatal de PP, són els motius que han provocat l’endarreriment de les obres del nou Mercat, la mala venda d’una de les plantes a Mercadona i un sobrecost per als paradistes del Mercat.

Per tot això, la CUP al mes de desembre ja va demanar per escrit a l’ Ajuntament l’informe econòmic on s’hauria d’explicar la situació econòmica i financera de la mercantil Lubasa Aparcamientos SL i que hauria servit per justificar la compra del 90% de les accions de Lubasa. La resposta del Consistori fou que “no disposa d’aquesta documentació”.

Davant d’aquesta resposta, la candidatura anticapitalista vol tornar a preguntar, ara al Ple Municipal, sobre quina era la situació econòmica i financera de la mercantil Lubasa Aparcaminetos SL que posaven en risc la viabilitat de l’explotació dels aparcaments afectats i, sobretot, com es coneixia la situació econòmica i financera de Lubasa.

Per últim, els cupaires preguntaran al Ple Municipal que, en cas d’existir aquesta documentació, per què no se’ls va facilitar quan la van demanar.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar