loader
menu

CIUTAT

Una auditoria servirà per aclarir la gestió de la candidatura del 2017, encara sota sospita

Sergi Casado Ciutat dimecres, 13 de març de 2013

Al marge de l'èxit que va acabar tenint la candidatura de Tarragona als @Jocs del Mediterrani de 2017, en paral·lel, continuen els rumors que fan referència a una gestió econòmica més que sospitosa per part dels seus responsables. Principalment, del que va ser el seu màxim exponent, Mario Rigau. Des que es la candidatura es va tancar, un cop la ciutat es va convertir en seu organitzadora de l'esdeveniment esportiu l'octubre de 2011, l'oposició no s'ha cansat de reclamar que s'aclareixin els comptes i en què es van gastar tots els diners invertits en la defensa de Tarragona.

Mario Rigau va ser el màxim responsable de la gestió de la candidatura Tarragona 2017. / cedida

Els números no acaben de quadrar. Encara que la quantitat mai s'hagi fet pública, fonts properes a la ja desapareguda candidatura no amaguen que el bony econòmic generat mentre Tarragona només era aspirant als Jocs podria superar el mig milió d'euros. O això, o que es desconeix en què es van invertir realment. En una entrevista al Circ, tant el líder del @PP, Alejandro Fernandez, com la portaveu de @CiU, @Victòria Forns, demanaven transparència, tot ssegurant que la candidatura s'havia tancat en fals. Insistien que l'Ajuntament ja havia encarregat una auditoria per conèixer el balanç econòmic de la candidatura, al qual, però, no havien tingut accés. Ni tampoc el cost d'aquest estudi, el resultat del qual no s'ha fet tampoc públic.

En referència a aquest incògnita, ara, l'Ajuntament ha encarregat una nova auditoria per aclarir algunes incògnites, o qui sap si totes. Ho ha anunciat el Tinent d'Alcalde d'Hisenda, @Pau Pérez, que ha explicat que destinaran una partida de 10.000 euros "per averiguar si hi ha desequilibris econòmics". Pérez, responsable de gestionar les arques municipals, constata que l'estudi que han encarregat, amb el vistiplau dels dos principals partits de l'oposició (CIU i PP), servirà per veure les aportacions econòmiques que havia de fer la Generalitat i altres empreses patrocinadores durant la candidatura, i que, per raons que es desconeixen, no les van acabar fent.

En el cas que es detectin irregularitats, el regidor d'Hisenda ha estat clar: "Buscarem els consensos necessaris entre tots els grups polítics". De totes maneres, ha reiterat que l'objectiu principal de l'auditoria, que es preveu que duri uns tres mesos, és que es posin damunt la taula les quantitats promeses pel Govern de la Generalitat i d'altres empreses.

"S'ha tancat una etapa i ho hem de fer bé. Cal fer una liquidació", ha manifestat Pérez, en ocasions contrariat perquè les sospites referents a la gestió de la candidatura tapi l'èxit que va acabar tenint. "Estem parlant d'un projecte de prop de 100 milions d'euros", en al·lusió a la inversió global aproximada que suposaran els Jocs del Mediterrani de 2017.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar