loader
menu

CIUTAT

Un decret de l'Ajuntament obliga els bancs a revelar el llistat de tots els seus pisos buits

El Circ Ciutat dimarts, 09 de febrer de 2016

En un termini de 10 dies, les entitats financeres que disposen de pisos buits a la ciutat hauran de facilitar-li a l’Ajuntament una persona de contacte per possibilitat que s’hi accedeixi i inspeccionar-los per determinar si estan en condicions de ser habitats o comprovar-ne les mancances. Tal i com han explicat el conseller de Territori, Josep Maria Milà, la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, i el conseller d’Ocupació, Francesc Roca, el consistori vol identificar el més aviat possible quins habitatges es poden destinar a lloguer social. El requeriment a les entitats s’ha fet mitjançant un decret.

El consistori tarragoní els inspeccionarà amb la intenció de destinar-los a lloguer social

El nombre d’habitatges buits al municipi és, aproximadament, d’uns 1.200 amb diferents estats de conservació, propietat de 28 entitats financeres o empreses dependents d’aquestes. D’aquest total, l’Ajuntament en revisarà 300 que són els que se suposa que tenen condicions d’habitabilitat, tot i que en la primera començarà pels que tenen cèl·lula d’habitabilitat que són 173.

Foto: Mauri

La revisió la faran els serveis tècnics municipals, a través d’un Pla d’Ocupació, i comprovaran les condicions de l’habitatge i les reformes que cal fer-hi perquè s’hi pugui viure; si les reformes no són molt importants es procedirà a l’arranjament, perquè després formin part de la Borsa d’Habitatges de lloguer social de l’Ajuntament i es destini a per persones amb risc d’exclusió social. L’Ajuntament compta amb un pressupost de 100.000 € per realitzar les reformes d’aquests pisos.

El llistat d’habitatges de Tarragona del que disposa l’Ajuntament en aquests moments, prové del Registre d’Habitatges Buits de la Generalitat de Catalunya, on les pròpies entitats els han inscrit i han especificat en quines condicions es troben.

La resposta del consistori a una problemàtica social

La pèrdua d’habitatge per part de moltes famílies i l’augment d’ocupacions d’habitatges buits generen situacions d’exclusió difícils de resoldre. La situació contrasta amb el nombre d’habitatges desocupats propietat de les entitats financeres i, per aquest motiu, l’Ajuntament vol arribar a acords i signar convenis amb les entitats financeres i les seves immobiliàries per destinar aquests pisos buits a persones amb necessitats.

Així doncs, l’objectiu del decret és augmentar el parc d’habitatges assequibles de lloguer per a polítiques socials, tal com ho recull la Llei 24/2015 de Mesures urgents per afrontar l’emergència en l’habitatge i la pobresa energètica, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 5 d’agost de 2015, que regula les mesures per a garantir la funció social de la propietat i estableix que l’Administració pot resoldre la cessió obligatòria d’habitatges per un període de tres anys per a incorporar-los al Fons d’habitatges de lloguer social, en el cas que estiguin buits, siguin propietat de persones jurídiques i compleixin les condicions de la llei.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar