loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Un decret de l'Ajuntament obliga els bancs a revelar el llistat de tots els seus pisos buits

El Circ Ciutat > Mobilitat dimarts, 09 de febrer de 2016

En un termini de 10 dies, les entitats financeres que disposen de pisos buits a la ciutat hauran de facilitar-li a l’Ajuntament una persona de contacte per possibilitat que s’hi accedeixi i inspeccionar-los per determinar si estan en condicions de ser habitats o comprovar-ne les mancances. Tal i com han explicat el conseller de Territori, Josep Maria Milà, la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, i el conseller d’Ocupació, Francesc Roca, el consistori vol identificar el més aviat possible quins habitatges es poden destinar a lloguer social. El requeriment a les entitats s’ha fet mitjançant un decret.

El consistori tarragoní els inspeccionarà amb la intenció de destinar-los a lloguer social

El nombre d’habitatges buits al municipi és, aproximadament, d’uns 1.200 amb diferents estats de conservació, propietat de 28 entitats financeres o empreses dependents d’aquestes. D’aquest total, l’Ajuntament en revisarà 300 que són els que se suposa que tenen condicions d’habitabilitat, tot i que en la primera començarà pels que tenen cèl·lula d’habitabilitat que són 173.

Foto: Mauri

La revisió la faran els serveis tècnics municipals, a través d’un Pla d’Ocupació, i comprovaran les condicions de l’habitatge i les reformes que cal fer-hi perquè s’hi pugui viure; si les reformes no són molt importants es procedirà a l’arranjament, perquè després formin part de la Borsa d’Habitatges de lloguer social de l’Ajuntament i es destini a per persones amb risc d’exclusió social. L’Ajuntament compta amb un pressupost de 100.000 € per realitzar les reformes d’aquests pisos.

circdetarragona_AD

El llistat d’habitatges de Tarragona del que disposa l’Ajuntament en aquests moments, prové del Registre d’Habitatges Buits de la Generalitat de Catalunya, on les pròpies entitats els han inscrit i han especificat en quines condicions es troben.

La resposta del consistori a una problemàtica social

La pèrdua d’habitatge per part de moltes famílies i l’augment d’ocupacions d’habitatges buits generen situacions d’exclusió difícils de resoldre. La situació contrasta amb el nombre d’habitatges desocupats propietat de les entitats financeres i, per aquest motiu, l’Ajuntament vol arribar a acords i signar convenis amb les entitats financeres i les seves immobiliàries per destinar aquests pisos buits a persones amb necessitats.

Així doncs, l’objectiu del decret és augmentar el parc d’habitatges assequibles de lloguer per a polítiques socials, tal com ho recull la Llei 24/2015 de Mesures urgents per afrontar l’emergència en l’habitatge i la pobresa energètica, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 5 d’agost de 2015, que regula les mesures per a garantir la funció social de la propietat i estableix que l’Administració pot resoldre la cessió obligatòria d’habitatges per un període de tres anys per a incorporar-los al Fons d’habitatges de lloguer social, en el cas que estiguin buits, siguin propietat de persones jurídiques i compleixin les condicions de la llei.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar