loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La crema dels Ninots marca el punt i final del Carnaval

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dimarts, 09 de febrer de 2016

Com mana la tradició, el foc purificador marca el punt i final de la disbauxa del Carnaval i dona pas a la contenció i la mesura pròpia de la Quaresma. El ritual s’ha escenificat aquest dimarts dia 9 amb la crema del Ninot, la Ninota i la Bóta a la Plaça de la Font a ritme dels timbals dels diables i amb un espectacle de foc en que el bestiari també ha estat protagonista.

A les 17.30, al vestíbul del Teatre Metropol, s’ha fet l’obertura de la casa mortuòria i la vetlla del fèretre del Carnestoltes per a que els tarragonins donin l’últim comiat al Rei i la Concubina. A partir de les 21 h, ha començat des del teatre tarragoní la desfilada dels Sèquits que han enfilat cap a la Plaça de la Font on s’ha procedit a la lectura del testament del Rei Carnestoltes per part de Llucifer, l’enterrament del Rei i la crema del Ninot, la Ninota i la Bóta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar