loader
menu

CIUTAT

El nou complex Sant Jordi estarà llest un mes i mig abans dels Jocs

Guillem Roqué Ciutat dimecres, 10 de febrer de 2016

El solar que acollirà el futur pavelló esportiu i la nova residència de la Universitat Rovira i Virgili comença agafar forma. Les obres, iniciades el desembre passat, avancen a bon ritme i totes les parts implicades en el projecte es mostren convençudes que es podrà complir amb els terminis previstos. Si tot funciona com està previst, les obres s’enllestiran a finals de maig del 2017, un mes i mig abans de l’arrencada de la competició esportiva i amb el temps just per fer les proves necessàries prèvies al començament dels Jocs. Un cop finalitzin la cita esportiva, la disposició del centre es modificarà per oferir unes instal·lacions esportives per l’ús de la comunitat universitària i la ciutadania.

Visita a les obres del complex Sant Jordi. foto: Guillem Roqué

Aspecte que tindrà el complex Sant Jordi un cop enllestit. foto: Guillem Roqué

Aspecte que tindrà el complex Sant Jordi un cop enllestit.foto: Guillem Roqué

Estat de les obres al complex Sant Jordi. foto: Guillem Roqué

Estat de les obres al complex Sant Jordi. foto: Guillem Roqué

“Els Jocs Mediterranis són una excusa per fer ciutat, universitat i activitat física i cívica. En aquest cas han estat l’excusa per recuperar un espai que duia gairebé dues dècades en desús”, ha declarat Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, qui també ha destacat que la intervenció al complex Sant Jordi assegura el llegat dels Jocs Mediterranis a la vegada que ofereixen una solució urbanística i atreuen una inversió econòmica al territori de 70 ME, una xifra “que no s’ha vist en els passades dècades ni es veurà en les futures”.

Unes instal·lacions al més alt nivell

El complex esportiu, que compta amb un pressupost de més de 12 ME per la seva execució, tindrà un centre esportiu que serà la seu de la competició de voleibol dels Jocs Mediterranis 2017. Aquesta instal·lació complirà amb tots els requisits per acollir competicions internacionals de voleibol amb rang de Jocs Olímpics i disposarà d’espais destinats als esportistes i la competició, l’organització, control antidòping, mitjans de comunicació i espectadors. El pavelló tindrà capacitat per acollir un miler espectadors.

El centre esportiu comptarà amb una sala de fitness de 1.172 metres quadrats i una terrassa exterior per activitats, així com 4 sales d’activitats, piscina exterior i solàrium piscina de natació, piscina d’aquagym, spa, bany turc, sauna, 4 pistes de pàdel i un bar cafeteria.

L’altre edifici que s’està construint és la nova residència d’estudiants de la Universitat Rovira i Virgili, complementària a la que ja existeix, i que entrarà en funcionament a partir del curs 2017-2018. L’equipament oferirà allotjament professors, investigadors i estudiants de grau i postgrau. Estarà dividida en petits apartaments de 25 metres quadrats on els inquilins disposaran d’una zona de descans amb llit, zona d’estar, espai de treball i estudi, cuina i bany. Mónica Garay, directora delegada de RESA (Residencias Universitarias), indica que aquesta obra comportarà “un salt qualitatiu per les instal·lacions” i va agrair la paciència dels estudiants que actualment viuen a la residència i que els hi toca “conviure amb les obres”.

Per la seva banda, el rector de la URV, Josep Anton Ferré, ha celebrat que l’obra reforçarà la vocació d’internacionalització de la universitat oferint una residència capaç d’acollir estudiants i personal vingut de fora i, al mateix temps, ha remarcat que es tracta d’un projecte que “construeix ciutat i territori”. El rector també ha aprofitat la seva intervenció per recordar el seu interès per engegar el trasllat de la facultat d’educació al Campus Catalunya i la de Medicina al campus Bellissens.

Totes dues construccions, el complex esportiu i la residència, s’articularan al voltant d’una plaça i un aparcament amb capacitat per 85 places. Josep Ferrando, un dels arquitectes que han participat en el disseny de l’obra, ha destacat els dos eixos sobre els que han aixecat el seu treball. D’una banda han buscat la versatilitat per respondre a les exigències d’un esdeveniment internacional com són els Jocs Mediterranis, i de l’altra la voluntat de generar ciutat, de donar continuïtat a l’espai urbà buscant una alineació amb els carrers que la delimiten.

Jaime Gross, director general de l’empresa adjudicatària Viding Fitness que posseeix el dret de superfície per construir i la gestió del complex pels propers 40 anys, ha garantit que la ciutat guanyarà unes instal·lacions esportives “de referència per tota Catalunya”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar