loader
menu

Els farmacèutics tarragonins no faran tancaments, però segueixen en lluita

El Circ Ciutat dimecres, 13 de març de 2013

Els farmacèutics catalans han rebaixat la radicalitat de les seves demandes i, de moment, han decidit no fer tancaments ni tampoc interposar cap denúncia al Catsalut per l'impagament reiterat, com havien amenaçat en dies anteriors. Això, però, no evitarà que segueixin fent demandes i protestes. En una reunió en què van participar 2.649 titulars d'oficina de farmàcia de les quatre demarcacions catalanes (la de Tarragona va ser la que va comptar amb més representació, amb un 82% dels col·legiats) es van votar les accions que es duran a terme en les properes setmanes.

Una imatge de l'interior d'una farmàcia. / serveisactius.cat

Una vegada fet el recompte de les votacions i a la vista dels resultats obtinguts, les mesures que els farmacèutics de Catalunya han decidit amb una majoria de més de 2/3, són les següents:
- Reclamació d’interessos (96,93% dels vots)
- Convocatòria d’una manifestació unitària (72,03% dels vots)
- Recollida de signatures per demanar al Parlament de Catalunya la priorització del
pagament dels medicaments
(87,86% dels vots)

De les cinc mesures que es podien votar, no han obtingut els vots suficients per tirar endavant, el tancament d’oficines de farmàcia i la denúncia del Concert amb el CatSalut.
El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (@COFT), Joaquim Nolla, ha volgut reiterar la seva postura: “Són mesures que pretenen donar el toc d’alarma per la situació límit en la que ens trobem, evitant al màxim que el pacient en surti perjudicat”.

La demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre és la que ha registrat una participació dels titulars d’oficina de farmàcia més alta, amb la xifra del 82,07%, per davant de Barcelona (75,30%), Girona (71,20%) i Lleida (66,02%).
“És una xifra realment significativa i símptoma de la situació límit en la que ens trobem els farmacèutics. La darrera consulta que vam fer sobre el tancament del 25 d’octubre del 2012, ja es va comptar amb una participació del 69% dels titulars de la província de Tarragona i ara ha augmentat notòriament. Per tant, aquesta vegada la implicació ha estat molt superior”, conclou Nolla, que representa prop de 800 col·legiats al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar